• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Paralelci İpek’ten maden oyunu

Yeniakit Publisher
2014-12-14 08:16:00 - 2014-12-13 23:53:15
Paralelci İpek’ten maden oyunu

Paralel yapıya yakınlığı ile bilinen Koza Madencilik’e ait Mastra Altın Madeni’nin 17 Aralık’tan 3 ay önce ‘kârlılığını yitirdiği için kapatılacağı’ açıklanmış. Şirketin şu günlerde hükümetin baskısı sebebiyle madenin çalıştırılmadığını iddia etmesi, “Paralel algı operasyonu” olarak yorumlandı.

MUHAMMET KUTLU / TBMM - Paralel yapıya yakınlığı ile bilinen Koza Madencilik firmasının, Gümüşhane’de işlettiği Mastra Altın Madeni’nin karışık akıbeti, paralel yayın organlarının kaşımasıyla yılan hikâyesini andırırken, ortaya atılan baskı iddiaları, Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün’ü isyan ettirdi.  Mastra Altın Madeni’nin çalışmasının, sanki hükümetin baskısıyla engelleniyormuş gibi bir algı oluşturulduğunu belirten Üstün, bu algı operasyonunda paralel yapı yayın organları ve paralel yapının bölgedeki elemanlarının önemli payı olduğunu söyledi. 

“FİRMA, OCAĞI KAPATACAKLARINI AÇIKLAMIŞTI”

Mastra Altın Madeni’nin, 2007 yılında, yıllık 350 bin ton cevher üretim kapasitesiyle açık işletme şeklinde faaliyete başladığını anlatan Feramuz Üstün, firma yetkililerinin 2013 Ocak ayında, artık buradaki üretimin kârlı olmaktan çıktığına ve kapatmayı düşündüklerine ilişkin açıklamada bulunduklarını hatırlattı.

KAPATMA YAYGARASI YAYGARASI!

Üstün, bu açıklamalar herkesin hafızasındayken, 17 Aralık kalkışmasından sonra, aynı yetkililerin, paralel yapı imkânlarını kullanarak madenin hükümetin baskısıyla kapatıldığı yaygarasını yapmaya başladıklarını dile getirdi. Firma yetkililerinin adeta toplum mühendisi gibi hükümeti, AK Parti’yi ve yerel yöneticileri suçlamak için her fırsatı kullandıklarını ifade eden Feramuz Üstün, “Bu vesile ile Gümüşhane’de, bu firmanın taşeronluğuna soyunan muhalefete de sesleniyorum; ülkemizin genelinde ve Gümüşhane ilimizde madenler çıkarılmasın, doğal zenginliklerimizle ilgili hükümet programları uygulanmasın diye olur olmaz iddialarla toplantılar, izinsiz yürüyüşler yaptığınızı sizler unutmuş olabilirsiniz ama milletimiz unutmadı. Bilimsel hiçbir gerekçeniz olmadan birçok yerde ‘madene hayır’ derken, Gümüşhane’de ‘Madeni hükümet kapatıyor’ propagandalarınızla kendi kendinizle çelişiyorsunuz” ifadelerini kullandı. 

“MAĞDUR İŞÇİLER İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ”

Firmanın işten çıkardığı işçiler için tüm imkânları seferber ederek çözüm geliştirmeye çalıştıklarını anlatan Üstün, “İlimizde oluşturulacak bütün istihdamlarda bu madenden çıkarılarak mağdur edilmiş hemşerilerimizin öncelikli olarak değerlendirilmesini sağlama amacındayız. İşsiz kalan arkadaşlarımızdan başvuru yapanlar işsizlik maaşlarını almaktadır. İşte çıkarılan arkadaşlarımız geçici veya sürekli işlere ivedi olarak yerleştirilmiştir. Sağduyuyla hareket eden hemşerilerimize elimizden gelen ne varsa yapmaya çalışacağız” dedi.Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23