• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Paralel yapıya çifte soruşturma

Yeniakit Publisher
2014-05-07 08:40:00 - 2014-05-07 10:20:05
Paralel yapıya çifte soruşturma

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde çalışan İ.D.isimli bürokratın, paralel yapılanma konusundaki ifşaatları üzerine hem Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı hem de Adana Valiliği harekete geçti.

KORAY TAŞDEMİR / İSTANBUL - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde çalışan İ.D.isimli bürokratın, paralel yapılanma konusundaki ifşaatları üzerine hem Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı hem de Adana Valiliği harekete geçti. İ.D.’nin Adana emniyetine verdiği ifade ve gazetemize yaptığı açıklamalar üzerine bakanlık, paralel yapıya ilişkin soruşturma başlatırken, Adana Valiliği’nin ise İ.D.’nin iddialarının araştırılması için komisyon kurduğu öğrenildi.

BAKANLIK SORUŞTURMA BAŞLATTI

Kamu kurum ve kuruluşlarında çöreklenerek kendi adamlarını etkili mevkilere yerleştiren ve kendinden olmayanları türlü oyunlar ile tasfiye eden paralel yapının Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’ndaki çalışmalarını Akit ifşa etmişti. Bakanlık bünyesinde bürokrat olarak çalışan İ.D.’nin gazetemize yaptığı önemli açıklamalar ile ifşa olan paralel yapıya, bir şok da bakanlıktan geldi. Gazetemizde yayınlanan haber üzerine harekete geçen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, bakanlık içerisinde örgütlenen paralel yapıya soruşturma açtı.

ADANA VALİLİĞİ İSE ARAŞTIRMA KOMİSYONU KURDU

İ.D.’nin, Adana Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğü’ndeki paralel yapılanma konusunda Adana emniyetine verdiği ifade ve gazetemizeyaptığı şok açıklamalar üzerine Adana Valiliği de harekete geçerek, İ.D.’nin iddialarını araştırılması için araştırma komisyonu kurdu.

İ.D. gazetemize yaptığı açıklamada, Adana Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğü’ndeki paralel yapılanmanın önde gelen isimlerini deşifre etmiş ve kirli yapının çalışmalarını ifşa etmişti. İ.D., kirli yapının Adana ayağı konusunda; “Aile ve Sosyal Politikalar Adana İl Müdürlüğündeki imamları İl Müdür Yardımcısı Hacı Ali Ünal’dır. Müsteşar Ahmet Zahteroğulları tarafından Batman’dan getirtilen İl Müdürü Erhan Güngör hiyerarşide Hacı Ali Ünal’dan emir alır. İçişleri Bakanımızın Efgan Ala’nın ‘üst amir, memurun emrine girmiş’ sözünün haklılığını ortaya koyan bir durumdur. Bakanlığın 5 ve 6 bölgesinde hizmet etmesi gereken Hacı Ali Ünal bu dönemde 1. bölgeye atanmıştır. Kadrosu Maraş’ta bulunmasına rağmen ‘görevlendirme yazısı’ ile buradaki yapılanmanın başına getirilmiştir” demişti.

ADANA’DAKİ PARALEL YAPIYI AKİT DUYURMUŞTU

Adana Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğündeki paralel yapılanma ile ilgili savcılığa ve emniyete ifade veren İ.D., bakanlık bünyesindeki yapılanmanın dönemin müsteşarı Ahmet Zahteroğulları tarafından organize edildiğini, cemaat mensubu olmayan üst düzey bürokratların tamamının mülakat yolu ile tasfiye edildiğini vurgulamıştı. İ.D., müdürlükte yaşananları “Zahteroğulları Adana’daki mülakatta müdürlük bekleyen bir müdür yardımcısına ‘senin hizmetteki derecen düşük’ dedi. Adamcağız ‘hizmet’ ifadesi ile kast edileni anlayamayıp, ‘olur mu efendim ben 1. derecenin 4. kademesindeyim’ diyince, Zahteroğulları kahkaha atıp, odadan çıkmasını söyledi. Daha sonra bu arkadaşımız müdür yardımcılığı görevinden alınarak öğretmen yapıldığını öğrendim” ifadelerini kullanmıştı.

 Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23