• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Paralel Yapı, İİT’ye çöreklenmiş!

Yeniakit Publisher
2014-03-24 09:32:00 - 2014-03-24 10:02:19
Paralel Yapı, İİT’ye çöreklenmiş!

Fethullah Gülen grubunun İslam İşbirliği Teşkilatı’na (İİT) çöreklendiği ortaya çıktı. Ülkemizde emniyet ve yargı başta olmak üzere birçok kurumda çeteleşen Paralel Yapı’nın, şimdi de İİT’de, kadrolaşmaya başladığı ortaya çıktı.

HÜSEYİN KULAOĞLU / İSTANBUL - Fethullah Gülen grubunun İslam İşbirliği Teşkilatı’na (İİT) çöreklendiği ortaya çıktı. Ülkemizde emniyet ve yargı başta olmak üzere birçok kurumda çeteleşen Paralel Yapı’nın, şimdi de İİT’de, kadrolaşmaya başladığı ortaya çıktı. Gülen’in adamları Ali Yurtsever ile Mehmet Kalyoncu’nun İİT’de çalışarak, kurumu Fethullah Gülen örgütünün menfaatleri doğrultusunda kullandığı ortaya çıktı. İİT’nin Şikago’daki Amerika İslam Koleji’nin başkanlığını Ali Yurtsever yürütürken, İİT’nin New York ofisinde de Mehmet Kalyoncu’nun, çalıştığı belirlendi.

Ali Yurtsever,  Gülen örgütünün Washington yapılanması olan Rumi Forum’un başkanlığını da yürütüyor. Mehmet Kalyoncu ise, İİT’ye girmeden önce paralel yapının yayın organı olan Zaman gazetesinde çalışıyordu. Ali Yurtsever ile Mehmet Kalyoncu ilginç bir şekilde İİT’ye yerleştirildi. Yurtsever ile Kalyoncu’nun, İİT’yi Fethullah Gülen örgütünün menfaatleri doğrultusunda kullandığı belirlendi. Yurtsever ve Kalyoncu, paralel yapının organları olan Peace Islands, Niagara Foundation ve Rumi Forum gibi kuruluşların toplantılarına İİT’nin temsilcilerinin katılması için büyük çaba sarfettiği öğrenildi. Bu kapsamda, Peace Islands’ın 12 Şubat 2013 tarihinde BM’de, “Barışın Tesisi ve Kadınların Pozisyonunun Güçlendirilmesinde Diyalogun Rolü” adlı konferansın BM’de yapılmasını sağlamak için İİT’nin kullanıldığı belirlendi. Paralel yapının, Etiyopya’nın başkenti Addis Ababa’da 8-9 Mart 2014 tarihlerinde düzenlediği 32. Abant Platformu toplantısına da İİT yetkililerinin katılması sağlandı. Paralel yapı ise, toplantılarına İİT temsilcisi katıldığı için yaptıkları haberlerde ve sunumlarda 57 ülkenin birleşeni olan İİT’nin kendilerini desteklediğini ve arkalarında olduklarını belirttiği görüldü. Ayrıca İİT yetkililerinin Pensilvanya’da Fethullah Gülen ile gerçekleştirdikleri görüşmeleri de bizzat Mehmet Kalyoncu’nun ayarladığı belirlendi.

MEHMET KALYONCU, TWİTTER’DA DA ÇİRKİNLİK YAPMIŞ!

Mehmet Kalyoncu’nun İİT’de de memur statüsünde çalışmasına rağmen paralel yapının ingilizce yayın organı Today’s Zaman’da siyasi içerikli yazılar yazdığı görüldü. Kalyoncu’nun hem gazetedeki yazılarında hem de sosyal paylaşım sitesi twitter’da paylaştığı iletilerde, Türkiye’yi ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı yalan ve iftiralarla yıpratmaya çalıştığı öğrenildi. Gezi Parkı eylemlerini de destekleyen Kalyoncu’ya İİT yetkilileri tarafından ihtar verildiği öğrenildi. Kalyoncu’nun, ihtara rağmen hâlâ iftiralarına devam ettiği görüldü. Kalyoncu sosyal medyada yaptığı açıklamada, dershane tartışması sırasında, #DershaneyleGelenADALET etiketiyle yazı yazdığı görüldü. Kalyoncu, Emre Uslu’nun bir kitabına da göndermede bulunarak, derin devletin dindarlara operasyon yaptığını iddia etti. Kalyoncu; “Derin Devlet unsurları, zatında legal olan faaliyetleri tehdit olarak algılayınca ve yok etmek için harekete geçiyorlar. @EmreUslu Bugünlerde oluşturulmaya çalışılan ‘paralel devlet’ algısı/tehdidi de benzer bir operasyonun alt yapısını oluşturma gayreti mi?” şeklinde yazdığı görüldü. 17 Aralık kirli operasyon ile ilgili de paylaşımlarda bulunan Kalyoncu, “Yolsuzluk fena şey. Dile düştü Goodluck J!” yazdığı görüldü.

Yeni Akit

İLGİLİ HABER: Paralel Yapı İslam İşbirliği Teşkilatı’na da sızmış!

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23