• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Paralel telekulaka soruşturma

Yeniakit Publisher
2014-02-25 09:00:00 -
Paralel telekulaka soruşturma

Türkiye’yi sarsan dinleme skandalının ardından HSYK da harekete geçme kararı aldı.

YENİ AKİT / ANKARA - Türkiye’yi sarsan dinleme skandalının ardından HSYK da harekete geçme kararı aldı. 7 bin kişinin telefonlarının dinlendiği yönündeki haberleri ihbar kabul eden HSYK 3. Dairesi’nin bugün iddiaları görüşeceği öğrenildi.

O SAVCILARA SORUŞTURMA

HSYK’nın aynı zamanda dinleme kararını veren mahkeme ve savcılar hakkında da soruşturma açtığı bildiriliyor. Böylece siyasetçi, akademisyen, gazeteci, STK temsilcisi 7 bin kişinin dinlendiği soruşturmanın özel yetkili savcıları Adem Özcan ve Adnan Çimen ile dinleme talebine onay veren mahkeme üyeleri HSYK’nın incelemesine alınmış oldular.

AA’dan suç duyurusu hazırlığı

Anadolu Ajansı’ndan yapılan açıklamada, “paralel yapı”nın dinleme iddiasına ilişkin savcılığa suç duyurusunda bulunulacağı belirtilerek, “Türkiye Cumhuriyeti’nin köklü ulusal haber ajansına ve çalışanlarına yönelik asılsız ve hukuk dışı suç isnatlarına karşı her türlü hukuki yola başvurulacaktır” denildi. AA’dan yapılan yazılı açıklamada, “Dinleme iddiasına ilişkin Haberleşmenin Gizliliğinin İhlal Edilmesi, Kişiler Arasındaki Konuşmaların Dinlenmesi ve Kayda Alınması, Özel Hayatın Gizliliğinin İhlal Edilmesi, Hukuka Aykırı Olarak Kişisel Verilerin Kaydedilmesi suçları kapsamında savcılığa suç duyurusunda bulunulacaktır. Terör Örgütü İddiasına İlişkin Suç Uydurma Suçu ve iftira kapsamında da ayrıca suç duyurusunda bulunulacaktır. Delillerin ve şüphelilerin ortaya çıkması sonrasında ise iddiaların tahkik edilmesi ve doğru çıkması durumunda ilgililer hakkında HSYK’ya suç duyurusunda bulunulacak ve maddi-manevi tazminat davası açılacaktır. Türkiye Cumhuriyeti’nin köklü ulusal haber ajansına ve çalışanlarına yönelik asılsız ve hukuk dışı suç isnatlarına karşı her türlü hukuki yola başvurulacaktır” denildi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23