• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Paralel ranta geçit yok

Yeniakit Publisher
2015-01-21 08:10:00 - 2015-01-20 22:56:20
Paralel ranta geçit yok

Gaziantep’teki paralel arazi peşkeşi gazetemiz tarafından “İşte Paralel Yapı A.Ş” manşetiyle duyurulmuş ve ses getiren haberimiz üzerine Fatma Şahin konuyu incelemeye almıştı.

SERKAN SANCAR / ANKARA - Yeni Akit’in “Paralel Yapı A.Ş” haberi üzerine harekete geçen Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin, Akit’e yaptığı açıklamada Zirve Üniversitesi’ndeki arsa rantına “inceleme başlatacağını” duyurmuştu. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Meclisi tarafından imar komisyonuna sevk edilen Zirve Üniversitesi’ndeki arsa rantına imar komisyonundan tokat gibi rapor geldi. Meclis İmar Komisyonu, Zirve Üniversitesi’ndeki 204 dönümlük konut arazisini belediyeye, 104 dönümlük eğitim ve sosyal projeler arazisini Milli Eğitim Bakanlığına devretti. İmar komisyonunun aldığı bu kararla söz konusu arazi üzerine paralel yapının yapacağı konutlar yerine, belediye tarafından cami, sosyal tesis ve yaşam merkezi, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından da eğitim kurumları yapılacak.  

AKİT YAZDI RANT SON BULDU

Paralel Yapı A.Ş manşetiyle Akit’in gündeme getirdiği Zirve Üniversitesi’ndeki arazi rantı, komisyon raporuyla son buldu. Araziye artık “Paralel ranttan çıkmış gözü” ile bakılması gerektiğini belirten bir meclis üyesi, “Buradaki paralel rant son buldu. Yeni Akit’in gözler önüne serdiği rant, bizleri harekete geçirdi. Konuyu araştırdık haberin doğruluğunu ve rantın boyutlarını tespit ettik. Meclisimizi olağanüstü toplayarak konuyu imar komisyonumuza devrettik. Meclis komisyonumuzun oy birliğiyle aldığı bu karar, paralel yapıya tokat gibi cevap oldu. Çünkü paha biçilemez bu araziye 1500 konut daha yapılacaktı. Buna engel olundu” diye konuştu.

6 LİRADAN SATILMIŞTI ŞİMDİ 500-600 LİRA

Gülen’e yakınlığıyla bilinen Nakipoğlu Ailesi’nin yöneticisi olduğu “Paralel Yapı A.Ş” ile paralel örgüt’ün eğitim yatırımlarından olan ZİRVE Üniversitesi’ne  o dönemde metrekaresi 6 liradan satılan araziye, şimdi metrekaresi 500-600  lira arasında fiyat biçiliyor. Belediye yetkilileri,  bu fahiş yükselişin, arazilerin kamuya devredilmesiyle son bulacağını ve arazi rantı üzerinden oluşan haksız rekabetin giderileceğini belirtiyor.  Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23