• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Paralel örgüt stratejik noktalardan temizlenecek

Yeniakit Publisher
2015-02-19 07:53:00 - 2015-02-18 23:05:01
Paralel örgüt stratejik noktalardan temizlenecek

AA Editör Masası’na konuk olan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Şenol Kazancı, AA Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Yayın Yönetmeni Metin Mutanoğlu ile editörlerin sorularını cevapladı

ANKARA - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, başta TÜBİTAK olmak üzere, stratejik noktalara sızan paralel yapı elemanlarının hukuki yollardan tasfiye edileceğini söyledi.
AA Editör Masası’na konuk olan Işık, ‘idam’, ‘başkanlık sistemi’, “çözüm süreci’ ve ‘paralel yapı’ya dair çarpıcı açıklamalar yaptı.

Bakan Işık şunları söyledi;
l İDAM CEZASI-  “Türkiye, idam konusunda yıllar önce bir karara vardı. Ben bu kararın daha uzun süre Türkiye’de uygulanacağını düşünüyorum.”

l BAŞKANLIK SİSTEMİ- Güvenlik mekanizmalarının çok iyi kurgulanmasını ama Türkiye’nin mutlaka başkanlık sistemine geçmesini savunuyorum.”

l ÇÖZÜM SÜRECİ- “Sanayici ve işadamlarımız çözüm sürecinin arkasında en dik ve cesur duran kesimlerimizden birisi.”

PARALEL YAPI İLE MÜCADELE SÜRECEK

l “Stratejik noktalardaki yapılanmaları, bunlara hem çok ciddi güç veriyordu hem de kontrol etmek istedikleri yapıları kolaylıkla kontrol etmelerine imkan sağlıyordu. Buralardaki mücadele etkin olarak verilince paralel yapının beli kırılmıştır ama bu mücadele bu noktada da bırakılmamalıdır, tamamıyla devletin içerisinden tasfiye edilene kadar da sürdürülmelidir. TÜBİTAK’ta bu yapıyla etkin bir mücadele ortaya koyduk, bu devam edecek. Bunu yaparken de bu yapıyla irtibatı olmayan, daha önce olduğu halde sonradan ayrılan insanların canının yanmasını da istemiyoruz. Bu noktada kararlı tutumuz var.”

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23