• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Paralel Örgüt CHP ve MHP'yi teslim aldı

Yeniakit Publisher
2014-02-23 18:04:00 -
Paralel Örgüt CHP ve MHP'yi teslim aldı

Kütahya'da düzenlenen mitingde konuşan Başbakan Erdoğan: "Paralel örgüt elindeki ses ve görüntü kayıtlarıyla MHP ve CHP'yi teslim almış durumda. MHP ve CHP kendi iradesiyle hareket etmiyor, kendi iradesiyle politika belirlemiyor."

Kütayha'da düzenlenen mitingde konuşan AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, son gelişmelere değinerek: "Bu CHP, bu MHP iradelerini, emanete vermiş durumdalar, kiraya vermiş durumdalar. Paralel örgüt elindeki ses ve görüntü kayıtlarıyla MHP ve CHP'yi teslim almış durumda. MHP ve CHP kendi iradesiyle hareket etmiyor, kendi iradesiyle politika belirlemiyor." şeklinde konuştu.
Erdoğan'ın konuşmasını şöyye sürdürdü: "Ses kayıtlarında çıktı ya, tuzluk... Yani nereye koyarsan orada durur. Bir el gelir, bir yerden alır bir yere koyar. Tuzluk gibi bunların sesi çıkmaz. İradeleri yoktur, talimat alır, emir alır, öyle hareket ederler. 17 Aralık darbesi eğer başarıya ulaşsaydı, eğer biz dik durmasaydık bu tuzluklar gidecek, yeni bir parti kuracak ya da AK Parti'yi bölecek, Türkiye'yi istedikleri gibi tanzim edeceklerdi. İşte biz buna izin vermedik. Bu süreçte ak ile kara ortaya çıktı."
"MHP'nin başındaki zat rahatsız olmuş, söyledim ya 'çoluk çocuk nedir bunun kadrini bilmez' dedim. Ondan sonra bana kalkıyor, başka yerden örnek veriyor. Gazi Mustafa Kemal'i veriyor. Gazi Mustafa Kemal, çoluk sahibi olmuştu da çocuk sahibi olmamıştı. Onu da git iyi öğren."
"Kalkmışlar, Cumhurbaşkanı onaylamadan, Meclis'ten geçmiş bir yasayı, Anayasa Mahkemesi'ne götürüyorlar. Bu ne cehalet... Cumhurbaşkanı'nın onaylamadığı yasayı, Anayasa Mahkemesine götürürseniz, kargalar bile size güler. Nitekim güldüler."
Başbakan Erdoğan, kendisi ve AK Parti aleyhine dağıtılan broşürlerle ilgili olarak ta, "Benim onların birçok toplantılarında, onların başarılarına yönelik kullandığım ifadeleri 'nereden nereye' diye vermişler. Ben de söylüyorum nereden nereye? Sizlere bu ülkede verdiğim hizmeti nereye koyacaksınız? Sizin başınızdaki liderinizin bana göndermiş olduğu methiye dolu kitapları nereye koyacaksınız? İş adamlarına tesbihler gönderdiği gibi bana gönderdiği tespihleri de iade etmemi bekliyorsanız, onları da iade ederim.
Bizim adam gibi adamlara ihtiyacımız var. Devletin kurumlarında her türlü yanlışı, her türlü yolsuzluğu yapacaksınız, bu vatanın evlatlarını yolsuzlukla suçlayacaksınız. Emniyette, yargıda bir kısım yapılanmayla kalkıp insanları takip edeceksiniz, insanların mahremine gireceksiniz, konuşmalarını dinleyeceksiniz bunun ne insanı, ne vicdani ne islami bir yanı yoktur."
AA

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23