• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Paralel medyaya suç duyurusu

Yeniakit Publisher
2014-06-04 09:14:00 - 2014-06-04 06:42:46
Paralel medyaya suç duyurusu

Başbakan Erdoğan’ın Başdanışmanı Mustafa Varank, kendisi hakkında asılsız ve yalan haber yapıldığı gerekçesiyle Bugün Gazetesi ile Samanyoluhaber isimli internet sitesi hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

HABER MERKEZİ - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Başdanışmanı Mustafa Varank, ‘Paralel Yapı’nın yayın organlarını oldukları iddia edilen Bugün Gazetesi ile Samanyoluhaber isimli internet sitesi hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Mustafa Varank’ın avukatı Fatih Erdöl tarafından yapılan suç duyurusunda, Bugün Gazetesi’nde yayınlanan, “Kumpasın yeni ittifakı” ve Samanyoluhaber Sitesi’nde yayınlanan “Bir Başbakan çalışanından şok eden ihbar mektubu” başlıklı haberlerle Mustafa Varank’a iftirada bulunulduğu belirtildi.

Suç duyurusunda; “Bugün Gazetesi’nin 1 Haziran 2014 tarihli nüshasında ‘Kumpasın yeni itirafı’ başlıklı, gazetenin haber içeriğinden de belirtildiği gibi tamamen iddia üzerine kurulmuş, herhangi bir yasal dayanağı olmayan ayrıca habere konu olan mektubunda kim tarafından yazıldığının belli olmadığı, yapılma amacı sadece Mustafa Varank’a iftira atmak olan haber yayınlanmıştır” denildi.

Fatih Erdöl, söz konusu haberi yayımlayan Bugün Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Erhan Başyurt ve haberi hazırlayan Bugün Gazetesi muhabiri Güngör Ergün’ün Türk Ceza Kanunu’nun 267 maddesine göre cezalandırılmasını istedi.

“İFTİRACILARLA MÜCADELEYE DEVAM”

Öte yandan Zaman Gazetesi’nin daha önce Mustafa Varank hakkında yapmış olduğu bir haberle ilgili mahkeme kararı olmasına rağmen tekzip yayınlamadığı ortaya çıktı.

Mustafa Varank, sosyal paylaşım sitesi “twitter”daki şahsi hesabından yaptığı açıklamada, hakkında çıkan yalan haberleri hemen dava ettiğini ve iftiracılarla mücadeleye devam edeceğini belirterek, “Zaman Gazetesi, mahkeme kararıyla iftira olduğu tescillenmiş haberlerinin tekzibini yayınlamıyor” ifadelerini kullandı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23