• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Paralel medyadan paralel manşetler

Yeniakit Publisher
2014-02-26 21:17:00 - 2014-02-27 08:46:32
Paralel medyadan paralel manşetler

Paralel yapının baş yayın organı Zaman “Türkiye bu ses kayıtlarını konuşuyor” manşetini atarken Hürriyet ise “Ses bombası” manşetiyle okuyucularının karşısına çıktı. Maoist Doğu Perinçek’in Aydınlık Gazetesi de “Artık ülkeyi yönetemezler” diyerek İşçi Partisi’nin iktidara geleceğini yazdı.

MUHSİN BAYRAKTAR / ANKARA - Paralel devlet, Başbakan Erdoğan’ın montajlanmış ses kaydını yayınladı. Paralel medya organları da kartel medyasıyla el ele vererek bu sahte kayıtlarla gündem oluşturmaya çalıştı. Cemaatin amiral gemisi Zaman, “Türkiye bu ses kayıtlarını konuşuyor” manşetini atarken kartelin irisi Hürriyet ise “Ses bombası” manşetiyle okuyucularının karşısına çıktı.

PARALEL DEVLET MEDYASI MONTAJA DOLANDI

Paralel devlet, 7 bin kişinin dinlenmesi skandalını gündemden düşürmek için Başbakan Recep T. Erdoğan’ın montajlanmış ses kayıtlarını yayınladı. Başbakan Erdoğan ses kayıtlarını yalanlamasına rağmen muhalif medya tetikçilik yaparak kayıtları büyük puntolarla okuyucularına duyurdu. Daha düne kadar birbirine boğazlayan kartel medyası ile Cemaat medyası montajlanmış ses kayıtları üzerinde de ittifak yaparak benzer haberle imza attılar. Zaman Gazetesi “Türkiye, bu ses kayıtlarını konuşuyor” manşetiyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun büyük bir fotoğrafını yayınladı. Ses kayıtlarının dökümünü de ilk sayfadan veren gazete Başbakan Erdoğan’ın konuşmasının küçük bir bölümünü haber yaparken, Kılıçdaroğlu’nun konuşmasına geniş yer ayırdı. Zaman, ayrıca ses kayıtlarının montaj olmadığı iddiasını da savundu. Cemaatin diğer bir yayın organı olan Bugün Gazetesi ise olayı “Kaset depremi” olarak duyurdu.

KARTEL PARALEL’İN KUYRUĞUNA TAKILDI

Kartel medyasının irisi Hürriyet Gazetesi ise büyük puntolarla attığı “Ses bombası” manşetiyle paralel devletin kuyruğuna takıldığını gösterdi. Başbakan Erdoğan’ın ve muhalefet parti başkanlarının kayıtlarla ilgili söylediklerini yazan gazetenin okuyucuyu yönlendirme çalışması dikkat çekti. Ergenekon Terör Örgütü’nün yayın organı Cumhuriyet Gazetesi de manşetten Başbakan’ı tehdit etti. “Ya ispat ya istifa” manşetini atan gazete, montajlanmış ses kayıtlarını da ilk sayfadan yayınladı. Gazete ilk sayfanın tamamını illegal ses kayıtlarına ve bununla ilgili iddialara ayırırken Ak Parti tarafından yapılan açıklamaları çarpıtarak verdi. Radikal Gazetesi de Başbakan Erdoğan’ın ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun grup toplantılarında kayıtlarla ilgili söylediklerini karşılıklı olarak verdi. “Türkiye’yi sarsan ses kaydı” başlık haberde TBMM’deki gurup toplantılarında AK Partili milletvekillerinin gergin olduğu iddia edilerek, CHP’lilerin ise ölü toprağını üzerlerinden attıkları yazıldı. Sözcü ise ses kayıtlarını tam sayfa olarak verdi. Başbakan’ın ses kayıtlarının montaj olduğu iddiasına kendince cevap veren gazete, paraların evden çıkarılma görüntülerinin olduğunu söyleyerek hükümeti tehdit etti.

ÖRGÜT GAZETELERİ DE FIRSATI KAÇIRMADI!

Radikal sol gazeteler ise illegal kayıtlarını büyütmek için ellerinden geleni yaptılar. Birgün Gazetesi ilk sayfadan konuşmaların tamamını yayınladı, Gezi Parkı eylemcilerinin haklı olduğunu belirtti. Terör örgütü PKK’ya yakınlığıyla bilinen Evrensel Gazetesi de manşetten hükümete ağır hakaretlerde bulundu. Haberde Erdoğan’ı tehdit eden gazete, montaj kayıtları referans göstererek Başbakan’ın yargılanmasını istedi. PKK’nın yayın organı Özgür Gündem ise “Bataklık!” manşeti atarak, Erdoğan’ın ülkeyi felakete sürüklediği iftirasını attı. Maoist Doğu Perinçek’in Aydınlık Gazetesi de “Artık ülkeyi yönetemezler” diyerek İşçi Partisi’nin iktidara geleceğini yazdı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23