• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Paralel medyada yaprak dökümü

Yeniakit Publisher
2014-09-11 11:58:00 - 2014-09-11 13:05:02
Paralel medyada yaprak dökümü

Paralel medya, dün iki ayrılıkla hem bir “yük”ten kurtuldu, hem de Pensilvanya’ya biat eden en önemli adamlarından birini kaybetti. Paralel Yapı’nın gazetesi Bugün’de yazmasına rağmen, söz konusu yapıya karşı dik durarak mücadele eden Gülay Göktürk, linç ve baskılara daha fazla dayanamayarak gazetesinden ayrıldı. Patronu Turgay Ciner’in “Burada Fethullah Gülen aleyhine hiçbir haber çıkmaz” dediği gazetede yazan ve Pensilvanya ziyaretiyle gündeme oturan Yavuz Semerci de son yazısında artık Ak Parti düşmanlığının gazeteciliğini esir aldığını itiraf edip, Habertürk’teki yazılarına son verdi.

İşte Göktürk ve Semerci’nin son yazıları:

(...) Bazen yazdığınız gazetenin içinde kendi adacığınızı oluşturmanıza tolerans gösterilir ve orada kendi doğrularınızı yazmaya devam edersiniz; bazen o adacık size dar gelir, boğulur, kendiniz çeker gidersiniz (...)” diye yazmıştım bir yıl kadar önce. Benim durumumu, sıkıştığım adacığın içinde boğulmak olarak görebilirsiniz. Ayrıca hem BUGÜN okurlarının bir kesimine hem de gazete yönetimine verdiğim rahatsızlığın da farkındayım. O yüzden gidiyorum... (...) Hoşçakalın.                           

Gülay Göktürk/BUGÜN

 

(...) Köşeyi bırakıyorum.

(...) Bu ayrılığın arkasında birkaç temel neden var. (...) Kendin çal, kendin dinle pozisyonunda olmak, kamusal görev yapan bir gazeteci açısından çekilecek bir durum değil. (...) Bu ruh halinin, yazı tonumu mesleki birikimime ihanet edecek nitelikte sertleştirmesine yol açtığını fark ettim. Yapıcı eleştiriden uzaklaşma ihtimalim giderek yükseliyordu. (...) Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu cesaretlendirmek yerine sanki yolsuzlukların nedeniymiş gibi gören anlayışın beni esir aldığını itiraf etmeliyim...

Yavuz Semerci/HABERTÜRK

 
Akit Arşiv Sayfasından

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23