• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Paralel ihanete ortak olmayın

Yeniakit Publisher
2014-10-12 07:47:00 - 2014-10-11 21:46:59
Paralel ihanete ortak olmayın

HSYK’nın 10 asıl, 6 yedek üyesinin belirlenmesi için bugün sandık başına gidilirken, hukukçulardan oy kullanacak hâkim ve savcılara, “Paralel ihanete ortak olmayın” çağrısı geldi. 61 aday için oy kullanacak olan 13 bin 994 hakim ve savcıya seslenen Konya Barosu eski Başkanı Hasip Şenalp, “Ülkeye ihanet eden paralel çeteye alet olmayın” dedi.

Paralel ihanet çetesinin 17 ve 25 Aralık operasyonları ile yapamadığı darbe girişimleri sonrası gözlerini diktiği HSYK seçimleri bugün yapılıyor. HSYK’nın 10 asıl, 6 yedek üyesini belirlemek için 13 bin 994 hakim ve savcı sandık başına gidecek. Yargıdaki hâkimiyetlerini kaybetmemek adına YARSAV’cılarla bile ittifak kuran paralelcilerin adaylarına oy verilmemesi çağrısında bulunan hukukçular, “Devlet aklıyla millete ait olan sorumlulukları düşünüp ihanete ortak olmamaları gerekiyor. Hâkim ve savcılar ya millet adına karar verecekler ya da kökü dışarıda olan bir yapı adına oy kullanacaklar” dediler.

EMANETE İHANET EDİP İHANETE ORTAK OLMASINLAR

Konya Barosu Eski Başkanı Hasip Şenalp, “Paralel yapı kapsamında paralel yargıdaki kimselerin kendini aidiyet, mensubiyet itibariyle nurculuğun belli bir fraksiyonu olan Fetullah Gülen’e kendini yakın hissedebilirler, bunlar hâkim ve savcı da olabilirler. Bütün mesele şu. Ortada derin bir paralel yapı var, nasıl derin bir Pentagon, derin bir İngiltere varsa paralel yapı da derin bir Türkiye haline geldi” diye konuştu. Derin paralele bu anlamda mensubiyet ve muhabbet duyan insanların artık kendilerini bir yoklamaları gerektiğini belirten Şenalp, ülkeye ihanet noktasına gelen; tâ MİT olayından Kobani olaylarına kadar paralel medyanın tavrına bakıldığı zaman hâkim ve savcıların paralel yapının hangi ihanet çeteleri ile ortak olduğunu görmeleri lazım” dedi. Şenalp,  “Hâkim ve savcılar devletin aklını temsil eder. Bu fevkalade önemlidir. Devlet aklı ise millete ait olan emanetin kendilerindeki vebali ve sorumluluğudur. Hangi mensubiyet işinde olursa olsun devlet aklıyla millete ait olan sorumlulukları düşünüp, ihanete ortak olmamaları gerektiğini düşünüyorum. Bugünkü sonuçlarından şöyle ya da böyle milletin lehine çıkacağı kanaatindeyim. Paralele mensubiyet duyanların kahir ekseriyetinin de paralel yapının hissesine oy vermeyecekler ve o ihanet çetesine alet olmayacaklardır” şeklinde konuştu.

“YA MİLLET ADINA YA DA PARALEL ADINA KARAR VERECEKLER”

Avukat Müşir Deliduman ise, bugün yapılacak olan HSYK seçimlerinde hâkim ve savcılara büyük görev düştüğünü kaydederek, “Kökü dışarıda, komplocu ve sızmacı bir yapıya karşı hâkim ve savcılar ders verebilirler. Bu yapıya millet ilk dersini 30 Mart’ta ikinci dersini ise 10 Ağustos cumhurbaşkanlığı seçimlerinde verdi. Sıra yargıyı ele geçirmek isteyen paralel yapıya hâkim ve savcılar tarafından verilecek derse geldi. Hâkim ve savcılar ya millet adına karar verecekler, ya da kökü dışarıda olan bir yapı adına oy kullanacaklar. Bunu iyi düşünmeleri lazım” diye konuştu.Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23