• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

‘Paralel hile’ye gözaltı

Yeniakit Publisher
2014-01-11 20:53:53 - 2014-01-12 10:14:22
‘Paralel hile’ye gözaltı

17 Aralık komplosu sonrası ‘deşifre’ olan ‘paralel yapılanma’nın devlet kurum ve kuruluşlarındaki ‘hileli’ kadrolaşması mercek altına alındı. Başta emniyet, yargı ve belediyeler olmak üzere pek çok kuruma yerleştirilen personel gözaltında.

EMİR YILDIRIM/İSTANBUL - Yerel seçimleri etkilemeye dönük siyaset mühendisliği olduğu ortaya çıkan 17 Aralık komplosu sonrası alınan “Paralel yapılanma” ile mücadele kararı çerçevesinde, şüpheli tüm sınav, atama ve kadro alımlarının mercek altına alınacağı ortaya çıktı. 2004-2013 yılları şaibeli olduğu rapor edilen polis okulu, adli yarı personeli hakim ve savcı sınavları ve KPSS sınavları sonrası yapılan atamaların inceleneceği, “paralel yapı”yla ilişkili olduğu saptanan personelle hakkında işlem yapılacağı kaydedildi.

BAŞTA EMNİYET, YARGI, MİLLİ EĞİTİM, DİYANET OLMAK ÜZERE TÜM KURUMLARDAN TEMİZLENECEK

Devlet içerisinde emniyet ve yargı odaklı “paralel yapılanma” ile mücadele kararı alınması sonrası atılacak adımlar da netleşmeye başladı. Yapılanmanın 2004-2013 yılları arasında “çalınan sınav soruları” ve “paralel yapıya mensup mülakat görevlileri” aracılığı ile ülke yönetimi için kritik birimlere önemli sayıda eleman kazandırdığı, sızdırılan paralel örgüt elemanlarının önemli bölümünün “Emniyet, Yargı, Milli Eğitim, Maliye, Diyanet ve belediyelerde” görev aldığı vurgulandı. Bu kapsamda belirtilen yıllar arası şaibeli sınavların tamamının inceleneceği, komplo planı yapan yapılanmaya mensup tüm personelin deşifre edileceği kaydedildi.

ŞÜPHELİLERE YENİDEN SINAV MÜLAKAT PERSONELİNE İNCELEME

Kaynaklardan edinilen bilgilere göre haklarında kuvvetli şüphe bulunan personelin gerekirse yeninden sınava ve mülakata tabi tutulabileceği ifade edildi.

İstihbarat birimleri ile koordineli yürütülen çalışmalarda şikayetlerin genel olarak emniyet, yargı, diyanet, eğitim, maliye odaklı olduğu, belirtilen kadrolara ilişkin mülakatlarda önemli usulsüzlükler yapıldığı ifade edildi. Hakim ve savcı alımları ile diğer mesleki bölümlere personel alımındaki mülakat görevlilerinin durumunun da mercek altına alındığı, bahsi geçen örgütlenmeye mensup görevlilerin tespit edilip gerekli tedbirlerin alınacağı belirtildi.

PARALEL YAPILANMAYI DEŞİFRE EDİYORUZ

17 Aralık kirli operasyonu ile varlığı resmi makamlarca da ikrar edilen “paralel yapılanma”nın devlet içindeki kadrolarına ilişkin gazetemizde yetkililerinde dikkatini çeken çok çarpıcı iki haber yayınlanmış, yapılanmanın emniyete nasıl sızdığı, kirli operasyonu yürüten savcılara belediyelerden nasıl belge servisi yapıldığı deşifre edilmişti. Akit’in 28 Aralık 2013 tarihli nüshasında yayınlanan “Emniyete böyle sızmışlar” başlıklı sürmanşet haberde, 2006’daki sınavla Kayseri Polis Meslek Yüksekokulu’na girdikten sonra vicdanen rahatsız olduğu için ayrıldığını belirten Mustafa Bozkurt, soruların dağıtıldığıyla ilgili ihbarda bulunmuştu. Bozkurt, 2006’daki sınav sorularının “paralel devlet yapılanması” tarafından çalındığını, kendi dershanelerine giden öğrencilere servis edildiğini söylemişti. Bir grubun önceden alınmış 75 sınav sorularına çalışıp polis okuluna girmeyi başardığını söyleyen Bozkurt, grubundaki 14 kişinin de İstanbul’da görev yaptığını anlatmıştı.

BELGE SERVİSİ BELEDİYELERE SIZMIŞ ELEMANLARDAN


Gazetemizin 9 Ocak sayılı nüshasında sürmanşetten verilen “Savcıya servis paralel çeteden” başlıklı haber ise yapılanmanın kurumlar içine sızan elemanları vasıtasıyla bilgi belge temininde bulunduğunu ortaya koymuştu. Haberde, 17 Aralık kirli operasyonunu yürüten savcıların bir çok belgeyi Fatih Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesinden belediyeye sızmış paralel örgüt elemanları vasıtasıyla sızdırdığı belirtilmişti. İstanbul Büyükşehir Belediyesinde Daire Başkanlığı konumuna kadar yükselen paralel elemanların isimlerinin tek tek belirlendiği vurgulanmıştı.


x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23