• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Paralel hastalar

Yeniakit Publisher
2014-02-14 21:41:41 - 2014-02-15 08:32:31
Paralel hastalar

Önemli kararlar alması beklenen HSYK 2 hafta içerisinde, iki defa yeterli çoğunluk sağlanamadığından dağılırken, aynı anda hastalanıp aynı anda rapor alan ve aynı dönemde izne çıkan 9 üyenin çalışmaları kitlemesi, manidar bulundu.

ANKARA - Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Genel Sekreterliği ve Teftiş Kurulu Başkanlığı’ndaki değişiklikleri görüşmek üzere toplanan HSYK Genel Kurulu’nda 2 haftadır yeterli çoğunluk sağlanamadığı için karar alınamadı.

Yıllık izindeki üyeler nedeniyle geçen hafta yeter sayısı bulunamadığı için toplanamayan HSYK Genel Kurulu, bu hafta başında tekrar Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın başkanlığında toplanmış ancak, toplantı yeter sayısı sağlanamadığı için ikinci defa karar alamadan dağılmıştı.

Adalet Bakanı Bozdağ ve Müsteşar Kenan İpek’in de aralarında bulunduğu 22 üyeli Kurul’un en az 15 üyeyle toplanması gerekiyor. Başkanvekili Ahmet Hamsici, üyeler Nesibe Özer, Ahmet Berberoğlu, Hüseyin Sertel, Bülent Çiçekli, Resul Yıldırım, Teoman Gökçe ve Ahmet Kaya Genel Kurul’a iki haftadır izinli veya raporlu oldukları gerekçesi ile katılmadı.

HSYK FELÇ OLDU

Katıldığı bir televizyon programında HSYK ile ilgili soruyu cevaplayan Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, konuyu anayasal düzlemde çözmek için attıkları adımların karşılıksız kaldığını, bu nedenle kanunun verdiği yetkiyle Meclis’te yasayı değiştirerek bu düzenlemeyi yapma gayreti içinde olduklarını belirtti.
İşler, “Geçen sürede şunu gördük: HSYK, son iki toplantısında toplanamadı. HSYK üyeleri bir anda hepsi birden hasta oluyor, rapor alıyor belli sayıda insanlar. Toplantı yeter sayısına ulaşamadığı için de HSYK toplanamıyor ve bu HSYK, şu an felç durumda. Dolayısıyla son yaşanan olaylarda bizim hemen konunun üzerine acilen gitmemizi gerektirdi. Buna binaen inşallah ilgili kanunu, ilgili maddeleri yasallaştıracağız. Biz yasayı yapmakla yükümlüyüz. İktidar partisi olarak Bu konuda kararlıyız. Yasayı inşallah en kısa zamanda, bugün yarın tamamlayıp Cumhurbaşkanının onayına göndereceğiz” diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kendi oğlu ve bazı eski bakan çocuklarının haklarındaki davalarla ilgili savcılara dava açacaklarını belirtmesinin, muhalefet tarafından savcılara gözdağı olarak değerlendirildiğinin aktarılması üzerine İşler, “Bir insan kişilik haklarının ihlal edildiğini, saldırıya uğradığını, mağdur edildiğini düşünürse, ki düşünüyor insanlar, bunu hukuk çerçevesinde aramasını gözdağı olarak yorumlamak nasıl izah edilebilir. Bu bir hak arayışıdır” dedi.

“CEMAAT MAALESEF KAYBEDEN TARAF OLMUŞTUR”

“Cemaatin parti kurup kurmayacağı” konusundaki bir soruyu da cevaplayan İşler, “Benim kanaatim, keşke parti kursalar, siyasi hayata geçseler. Çünkü cemaat artık cemaat olmaktan çıktı. Son zamanlarda, bu dershane olayından sonra tamamen bir siyasi parti gibi davranıyor, bir güç odağı şeklinde davranıyor. Dolayısıyla o zaman siz siyaset yapacaksanız, bunu cemaat şemsiyesi altında, hizmet hareketi vs. altında değil de o zaman bir siyasi parti ismi altında yapın. O zaman bu siyasi partiyi kurun. Ama şahsi kanaatim, parti kurmaya cesaret edemeyecekleri yönünde. Birtakım diğer partilerle dirsek temasında bulunarak bu şekilde siyasi emellerini gerçekleştirme gayretinde olacaklarını düşünüyorum. Dershane olayı başladığında “cemaat bir akıl tutulması yaşıyor, sergilediği tavır bunun bir göstergesi” dediğini anlatan İşler, “4 ay önceki Türkiye kamuoyundaki cemaat algısı ile bugünkü cemaat algısı arasında dünya kadar fark var ve maalesef kaybeden taraf olmuştur” ifadesini kullandı.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23