• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Paralel gazeteci kendi yazdığını yaladı

Yeniakit Publisher
2014-06-21 15:39:00 -
Paralel gazeteci kendi yazdığını yaladı

Daha üzerinden bir yıl bile geçmedi ama, Mümtazer Türköne, 7 Temmuz 2013 tarihli yazısını yalamak zorunda kaldı. O gün, sütun arkadaşı Şahin Alpay’ı “Mısır’da çatır çatır bir darbe yaşanırken, ‘Demokrasi, sadece sandıktan ibaret değildir’ diye söze başlamak, peşinden hangi laf gelirse gelsin darbeye arka çıkmaktır” sözleriyle eleştiren Türköne, bugün “Mursi’nin devlet başkanlığının Mısır gerçeklerine uymadığını” söyleyen İhsanoğlu’na arka çıktı. İşte, tornistanda “mümtaz” bir şahsiyet olan Türköne’nin o yazısı:

(...) “Sıfır sorun” politikası (...) fiyasko oldu. Bugün dört yıl öncesinin politikalarının hiçbirinin karşılığı kalmadı. Dış politikamız çöktü.

İflas eden bu politikalara zamanında karşı çıkan uzman bir isim şimdi cumhurbaşkanı adayı. Ekmeleddin İhsanoğlu, Suriye’de Esed’li bir geçiş dönemini savunmuş ve Mursi’nin devlet başkanlığının Mısır gerçeklerine uymadığını söylemişti. Bütün sermayesini Esed’i devirmeye, Mursi’yi desteklemeye harcamış bir Erdoğan’ın karşısında, bölgesel politika için İhsanoğlu’nun oturacağı cumhurbaşkanlığı koltuğu Türkiye’nin çıkarlarına daha uygun görünmüyor mu? (...)

Uzlaşmacı bir isim olarak İhsanoğlu’nun cumhurbaşkanlığı makamındaki işlevi, tam da istikrarı kalıcı ve güçlü dengelere kavuşturur. (...)

Mümtazer Türköne/ZAMAN

Akit Arşiv sayfasından alıntıdır.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23