• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Paralel Cemaat kendini savundu: Kürdistan'da da okulumuz var

Yeniakit Publisher
2014-10-11 12:20:00 - 2014-10-11 12:52:24
Paralel Cemaat kendini savundu: Kürdistan'da da okulumuz var

Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı, PKK sempatizanlarının Kobani bahaneli şiddet etlemleri ile ilgili yazılı açıklama yaparak Paralel Cemaat'e yönelik eleştirilere kalkan oldu. Vakıf açıklamasında, "Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nde herkesçe takdir edilen pek çok okulu olan Hizmet Hareketi’ni, şiddet olaylarının planlayıcısı gibi göstermek akla ziyan bir iftiradır" denildi.

Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı (GYV), Kobani olaylarıyla ilgili yazılı açıklama yaptı.

GYV’den yapılan açıklamada, "1970’lerin karanlık anarşi ve terör günlerini hatırlatan vahim olayları büyük endişe ile izlemekteyiz. Yaşanan şiddet ortamında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza ve şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyoruz." denildi.

PKK yandaşlarının davasının haklı olduğu belirtilen açıklamada, "Haklı bir dava, şiddete bulaşır, provokatörlerle arasına mesafe koyamaz, derin istihbari yapıların kışkırtmalarına kapılıp yakıp-yıkma ile anılmaya başlarsa, haksız duruma düşer. Bu, ayrıca asla aksamaması gereken çözüm sürecine de zarar verir ve toplumun farklı kesimleri arasındaki kin, nefret, ayrışma, duygusal kopuş ve kutuplaşmaya sebep olur. Küçük bir kesimin illegal eylemlerinden büyük çoğunluğu barışçıl olan Kürtlerin sorumlu tutulması da iç barışa zarar verir." denildi.

'KÜRDİSTAN'DA DA VARIZ'

Paralel Cemaat'ten "Hizmet Gönüllüleri" şeklinde bahsedilen açıklamada ayrımcılık yapmadan eğitime katkı sağlamaya çalışarak dershane açtıkları belirtilen metinde şu ifadeler kullanıldı: "Başından beri çözüm sürecini, bazı soru işaretlerine rağmen destekleyen ve yıllardır birçok toplumsal problemin yanı sıra Kürt sorununun çözümü için de çalışmalar yapan, bünyesinde yüzbinlerce gönüllü Kürdü ihtiva eden, Kuzey Irak’taki Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nde herkesçe takdir edilen pek çok okulu olan Hizmet Hareketi’ni, şiddet olaylarının planlayıcısı gibi göstermek akla ziyan bir iftiradır."

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23