• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Paralel casuslukta 4 kişiye tutuklama

Yeniakit Publisher
2015-01-23 08:23:00 - 2015-01-22 23:32:26
Paralel casuslukta 4 kişiye tutuklama

4 ilde düzenlenen operasyon kapsamında gözaltına alınıp daha sonra serbest bırakılan TÜBİTAK eski Başkan Yardımcısı Hasan Palaz’ın yaptığı “Benden öç alıyorlar” açıklaması yalan çıktı. Palaz’ın ortaya attığı 3 iddianın da gerçek dışı olduğu belirlendi.

 ANKARA - Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, “casusluk”, “devletin birliğini bozmak” ve “kriptolu ve normal telefonların usulsüz dinlendiği” iddialarına ilişkin soruşturması kapsamında savcının tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk ettiği 11 şüpheliden 4’ü tutuklandı, 5 kişi haklarında adli kontrol uygulanması şartıyla, 2 kişi ise savcılıktaki sorgularının ardından serbest bırakıldı.

Şüpheliler, Nöbetçi Sulh Ceza Hakimi Fahrettin Yıldız tarafından sorgulandı. Yıldız, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) eski Başkanvekili Osman Nihat Şen ile TİB mensupları Bülent Kocagürbüz, İsmail Bakar ve Ferhat Saraç’ın tutuklanmasına karar verirken, 2 şüpheliyi sorgunun ardından, 5 kişiyi ise adli kontrol kararıyla serbest bıraktı.

ELİEYİOĞLU TESLİM OLDU

Öte yandan, Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, soruşturması kapsamında, hakkında yakalama kararı bulunan eski TİB Bilgi Sistemleri Daire Başkanı İlhan Elieyioğlu adliyeye gelerek teslim oldu.

Elieyioğlu, avukatıyla Gölbaşı Adliyesi’ne gelerek teslim oldu.

İlhan Elieyioğlu’nun soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Harun Ceylan’a ifade vereceği öğrenildi.  

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde çalışma ofislerine ‘böcek’ konulması ile ilgili davada yargılanan TÜBİTAK eski Başkan Yardımcısı Hasan Palaz’ın, TİB’e yönelik “İstedikleri ‘böcek’ raporunu vermediğim için öç alıyorlar” şeklindeki açıklamasının yalan olduğu bildirildi.

BÖCEK RAPORU TÜBİTAK KAYITLARINDA YOK!

Hasan Palaz’ın hazırladığı iddia edilen raporun TÜBİTAK kayıtlarda olmadığı öğrenildi. Raporun TÜBİTAK’taki nüshasının Hasan Palaz tarafından yok edildiği, kimyacının yazması gereken raporun alanında uzman olmayan ve önceki günkü soruşturma kapsamında gözaltına alınan Gökhan Vıcıl’a yazdırıldığı ifade edildi.  Adli kaynaklar; Hasan Palaz’ın böcek raporuna sadece üst yazı yazdığını belirterek, “Hasan Palaz böcek raporunu göstersin, ne yazdığını açıklasın. Hasan Palaz’ın yazdığı bir rapor yok. Sadece rapora yazdığı ‘Rapor ektedir’ ifadelerinin yer aldığı bir üst yazı var. Raporun TÜBİTAK’taki nüshasını da yok etmiş” ifadelerini kullandı. 

KRİPTOLU TELEFONLAR NATO ONAYLI DEĞİL!

Hasan Palaz’ın, ürettikleri kriptolu telefonların NATO onaylı olduğu iddiası da gerçek dışı olduğu ifade edildi. 

Devletin zirvesinin ve üst düzey yetkililerin kullandığı kriptolu telefonlar NATO tarafından onaylanmamış. 

Kriptolu telefonların sadece NATO’da kullanılan iletişim protokolleri kullanılarak yapıldığı, telefonların NATO’dan herhangi bir kriptoanaliz veya güvenlik testlerinden geçmediği bildirildi. TÜBİTAK’ta yapılan incelemelerde NATO telefonları ile aynı metotla üretilen diğer telefonlarla konuşalabilmesi için kullanılan yazılımın Türkiye’deki hiç bir telefona yüklü olmadığı tespit edildi. 

CASUS YAZILIM KONULARAK DİNLENİYOR

Palaz’ın, “Biz telefonları teslim ettik, kim kullandı bilmiyoruz” şeklindeki açıklaması da komik bulundu. Adli kaynaklar, kriptolu telefonların topluca devlet üst erkânının kullandığının bilindiğini belirterek, “IMEI numaralarını bilmiyorlar. IMEI numarasını bildikten sonra kimin kullandığından bağımsız, hepsinin içine casus yazılım koyarak dinliyorsun ve ardından çözüyorsun. Hasan Palaz’ın açıklamaları gerçeği yansıtmıyor” dediler.Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23