• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Özgürlük imzaları hükümette

Yeniakit Publisher
2013-03-08 22:13:00 - 2013-03-08 20:21:54
Özgürlük imzaları hükümette

Memur-Sen Başkanı Ahmet Gündoğdu, kamuda kılık kıyafet serbestliği için topladıkları 12 milyon 300 bin imzayı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’e teslim etti. Bakan Çelik “Milletin taleplerini göz ardı etmedik, etmeyeceğiz. Atılması gereken ad

MUHAMMET ERDOĞAN / ANKARA
Memur-Sen Konfederasyonu’nun kamuda kılık kıyafet serbestliği için bir ay boyunca toplandığı 12 milyon 300 bin imza, Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu tarafından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’e teslim edildi. Bakan Çelik teslim töreninde yaptığı açıklamada, “Milletin taleplerini göz ardı etmedik etmeyeceğiz. Atılması gereken adımları atacağız” dedi.
MEMUR-SEN’İ KUTLADI
Teslim töreninde açıklamalarda bulunan Bakan Çelik Memur-Sen’i mücadelesinden dolayı kutlayarak, “Başörtüsü konusu bugünün konusu değil uzunca yılların konusu ve Türkiye’nin gündeminde yoğun bir şekilde yer alan konu, kızlarımızın üniversite kapılarında yaşadıkları katsayı problemi ve neticede gençlerimizin el kapılarına mahkum edilmelerini ne yazık ki geçmiş dönemlerde hep beraber izledik yaşadık. Bunlar geride kaldı” şeklinde konuştu.
“HALKIN TALEPLERİNİ GÖZ ARDI EDEN
SİYASİLERİN DURUMUNU BİLİYORUZ”
Memur-Sen’in 12 milyon 300 bin imzalı taleplerini demokratik olgunluk içerisinde ele alınıp sonuçlandırılmasından yana olduklarını kaydeden Çelik, “Biz milletle yürüyen bir iktidarız, milletin taleplerini hiçbir zaman göz ardı etmedik, etmeyeceğiz. Göz ardı eden siyasi anlayışların durumu biliniyor. Dolayısıyla bu hassasiyet içersinde bir hukuk devleti olarak atılması gereken adımları bu sorumluluk çerçevesinde atacağımızı belirtmek istiyorum” ifadelerini kullandı.
“İMZALAR NORMALLEŞME SÜRECİNİN
HARCI OLACAK”
AK Parti iktidarı döneminde ‘kadına pozitif ayrımcılık’ başlığı altında birçok düzenlemenin yapıldığını hatırlatan Çelik, kadınların haklarını kullanması konusunda da eksikliklerin olduğunu dile getirdi. Bakan Çelik, “12 milyon 300 bin imza toplumsal talebi ortaya koymaktadır. Bu sürecin, toplumsal barışa ve huzura hizmet edeceği ve normalleşme sürecinin harcı olacağı inancı içerisindeyim” dedi. Çelik, dosyaları teslim alarak bütün yetkililere ileteceğini sözlerine ekledi.
GÜNDOĞDU: ÜLKENİN BU AYIPTAN
KURTULMASI GEREKİR
Memur-Sen Genel Başkanı Gündoğdu ise, Çalışma Bakanı Çelik’in teslim töreni öncesi kadınlara gül takdim ederek toplantıya gelmesini 12 milyon 300 bin dilekçeye ‘evet’ deme sinyali olarak algıladığını söyledi. Gündoğdu, 18 Mart’tan itibaren de özgürlüklerden yararlanmak için fiili bir süreç başlatacaklarını belirterek, “Artık devletin milletinden, milletin devletine geçen bu ülkenin bu ayıptan kurtulması gerektiğine inanıyoruz” dedi.
Memurun ve siyasetçinin ne ürettiğine bakılması gerektiğine işaret eden Gündoğdu, bu konunun çözümünü istediklerini ifade etti.
 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23