• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Özgenç: Tabela vergisi adil olsun

Yeniakit Publisher
2013-01-30 23:21:00 - 2013-01-30 21:21:45
Özgenç: Tabela vergisi adil olsun

Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Başkanı Nurettin Özgenç, ülke genelinde işyerlerinden alınan tabela vergilerinin adil olmadığını ve bunun bir an önce düzeltilmesi gerektiğini söyledi.

EKONOMİ SERVİSİ - Ülkemizde bulunan iş yeri ve işletme sahipleri tabela ve ilan panoları için kanun gereği ilan ve reklam vergi beyannamelerini her yılın ocak ayı sonuna kadar vermeleri gerektiğini belirten KOBİDER Başkanı Nurettin Özgenç, “İlan Reklam Beyannamelerinin 1-31 Ocak tarihleri arasında beyan edilmesi, ödemelerinin ise birinci taksiti nisan, ikinci taksitini de ekim ayı sonuna kadar ödenmesi gerekmektedir. Ancak Bağdat caddesindeki mağaza ile Balat’taki dükkan aynı oranda tabela vergisi ödememeli. Türkiye’nin il, ilçe ve semtlerinde bulunan cadde ve sokakların konumu ikiye ayrılır. Kentlerin merkezi yerinde olanlarına ana cadde, caddeye bağlantılı olanlarına da arka sokaklar diye anılır. Bağdat caddesinin belediyeden aldığı hizmeti Balat’taki cadde alamadığı gibi cadde farkından dolayı aynı oranda para kazanamamaktadır. Bu nedenle Bağdat caddesi ile Balat’taki cadde, Nişantaşı Valikonağı caddesiyle Çağlayan, Vatan caddesi esnafı aynı vergiye tabi olmamalıdır” şeklinde konuştu.
Türkiye ekonomisinin son yıllarda yakaladığı büyüme düzeyi ile esnaf ve sanatkarların kazançlarında fazla oranda bir artış olmadığına dikkat çeken Özgenç, “Temel bir ilke olan ‘az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi alınması’ ne yazık ki ülkemizde uygulanmamaktadır. Mağaza ve dükkanların bulunduğu iddialı caddeler ile normal caddelerde bulunan işletmeler aynı kategoride tutulmamalıdır. Vergideki adaletsiz dağılım, tabela vergisinde de kendisini göstermektedir” ifadelerini kullandı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23