• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Özgecan için 'Pembe Araç' çığlığı

Yeniakit Publisher
2015-02-15 16:38:00 - 2015-02-15 17:06:36
Özgecan için 'Pembe Araç' çığlığı

Özgecan Aslan'ın öldürülmesi ile yeniden konuşulan, sadece kadınlara has hizmet vermesi istenen "toplu taşıma araçları"nın gerekliliği yeniden gündeme geldi. Sosyal medyada ses getiren istekler, İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a gözlerin çevrilmesine neden oldu.

"Biz hanım vatandaşlar olarak erkeklerle rahatsız edici bir yakınlıkta seyahat etmek istemiyoruz" diyen bir grup duyarlı aktivitist, kadınlar için ayrı toplu taşıma araçları tahsis edilmesi için kampanya başlatmıştı. Sosyal medyada da ses getiren "Pembe Toplu Taşıma" araçları istiyoruz başlıkları altında isteklerini dile getiren kadınlar, Özgecan Aslan'ın vahşice öldürülmesi üzerine yeniden gündeme harekere geçti. Kadınlar, sosyal medya üzerinden isteklerini dile getirirken, imza kampanyaları düzenleyerek İstanbul Büyük Şehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş'a "Pembe Toplu Taşıma araçları istiyoruz " şeklinde isteklerini yöneltiyorlar.



KADINLARIN ÇIĞLIĞI SOSYAL MEDYADA DESTEK BULDU

Geçen sene Nisan ayında gündeme gelen ve kadınların çoğunlukla destek verdiği ve #yerimiişgaletme , #bacaklarınıtopla hashtag'i ile Twitter'da başlatılan kampanyada erkeklerin metrobüs, otobüs, metro gibi toplu taşıma araçlarında kadınları nasıl rahatsız ettiklerini gösteren fotoğraflar paylaşıyor ve durumun vahametini gözler önüne seriliyordu.

ÖZGECAN'LAR ÖLMESİN!

Kadınlar, sosyal medya da sadece kadınlar için dizayn edilmesi gereken toplu taşıma araçlarının olması gerektiğini belirten twitler atarak seslerini duyurmaya çalışıyorlar.



İMZA KAMPANYASI BAŞLATILDI

Geçen sene başlatılan ve günümüze kadar devam eden "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş: Hanımlar için ayrı toplu taşıma aracı talebi" adını taşıyan imza kampanyası yeniden ilgi görüyor ve konuşuluyor.

İmza kampanyasın da vatandaşlar, "Neden önemli" sorusuna; "Sevgili İstanbullular, bilindiği üzere İstanbul çok kalabalık bir metropoldür ve ulaşım için toplu taşımalara muhtacız. Fakat toplu taşımalar özellikle hanım vatandaşlar için büyük bir zorluk teşkil etmektedir. Biz hanım vatandaşlar olarak erkeklerle rahatsız edici bir yakınlıkta seyahat etmek istemiyoruz. Bu durum erkekler açısından da rahatsız edici bulunmaktadır. Ayrıca taciz vakaları arttığından dolayı hanım ve erkeklerin ayrı toplu taşımalarda seyahat edebilmeleri için hanımlara özel toplu taşıma araçları talep ediyoruz. Bunun için İstanbul halkından ve Belediye Başkanımız Kadir Topbaş'tan destek bekliyoruz. Gelişmiş bir ülke olan Japonya'da da bilindiği üzere bayanlar için ayrı toplu taşıma araçları tahsis edilmiştir. Bu uygulamanın varlığı bizim ülkemizde de olabileceği umudunu bize verdi. İlginiz için teşekkürler.." ifadeleri ile yanıt veriyor.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23