• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Öz, Demir’den ne istedi?

Yeniakit Publisher
2014-01-10 09:56:56 - 2014-01-10 10:03:15
Öz, Demir’den ne istedi?

Siyaseti dizayn etme çalışması olarak bilinen kirli 17 Aralık operasyonunu başlatan İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Zekeriya Öz, hakkındaki iddialara ilişkin önceki gün 3 sayfalık yazılı açıklamada bulundu ancak cevapları kamuoyunu tatmin etmedi. Zekeriya Öz, 3 sayfalık açıklamasında Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’le görüşmelerine ilişkin bilgi vermedi ve Demir’den ne istediğini açıklamadı.

KORAY TAŞDEMİR/YAĞIZ KILIÇ-İSTANBUL - Hükümeti yıpratmak adına yapılan kirli 17 Aralık operasyonunu başlatan İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Zekeriya Öz, hakkındaki iddialara ilişkin önceki gün 3 sayfalık yazılı açıklamada bulundu ancak tatmin edici cevap vermedi. Zekeriya Öz, 3 sayfalık açıklamasında Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’le görüşmelerine ilişkin bilgi vermedi ve Demir’den ne istediğini açıklamadı.

ÖZ NE DEMİŞTİ?

Zekeriya Öz, gazetelere gönderdiği tekzip metninde Fatih Belediye Başkanı Belediye Başkanı Mustafa Demir’le görüştüğünü doğrulamış ve “Kesinlikle hiçbir iş takibi yapmadım. İddia edildiği gibi belediye başkanına (Mustafa Demir) baskı da yapmadım. Başkan ile zaman zaman görüştüğüm doğrudur ancak kendisinden hiçbir zaman yasa dışı bir şey istemedim” demişti.
Zekeriya Öz’ün, 3 sayfalık yazılı açıklamasında; Mustafa Demir’den ne istediği ve kaç defa ne amaçla görüştüğü neden yer almıyor?

Zekeriya Öz, Erkan Emen, işadamı Savcı Kaya ve Margarıta Turovtseva ile tanışıyor mu? Öz, işadamı Savcı Kaya ile Erzurum’a gitti mi? Bu kişilerle ilgili bilgilere, Zekeriya Öz’ün 3 sayfalık açıklamasında neden hiç yer verilmedi?

METİNER: “SAVCI ÖZ, BELEDİYEYE NİÇİN GİTTİĞİNİ AÇIKLASIN”

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, “Zekeriya Öz’e cevap vermeyi zül addederiz. Sayın Başbakanımızın da kendisine yüksek yargı kökenli iki adam gönderdiğini iddia etmiş. Bu, baştan sona yalan ve düzmece bir açıklama. Kendisininasıl kurtaracağına bakıyor. Sayın Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ile görüşürken neleri talep ettiğini biz biliyoruz. Talepleri karşılanmadığı için sayın belediye başkanımızın kimlerin, nasıl hışmına uğradığını da biliyoruz. Öz’ün, yapmış olduğu 10 maddelik açıklama tamamen kendi yanlışlıklarını, kendi hukuksuzluklarını ve yanlışlarını örtbas etmeye yönelik nafile bir çaba. Savcı Öz aynı zamanda Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ile hangi yerler için, hangi kişiler için ve niye görüştüğünü de çıkıp açıklasın” dedi.

“EMNİYET MÜDÜRÜ HSYK’NIN EMİR ERİ DEĞİL”

Metiner, HSYK’nın savcı Öz’e basına açıklama yapmak için izin vermek gibi bir yetkisi bulunmadığını hatırlatarak, “HSYK’nın bazı üyeleri yetki aşımı konusunda bir duruş sergiliyorlar. Kurul başkanı olan Adalet Bakanı’ndan bağımsız açıklamalar yapması, yetkiyi almadan böyle bir açıklama yapması doğru değil. Ayrıca İstanbul İl Emniyet Müdürü Selami Altınok ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı hakkında başlattıkları inceleme hukuki anlamda doğru değildir. İl Emniyet Müdürü HSYK’nın emir eri değildir. İl Emniyet Müdürü kendi sıralı amirlerinin, ilgili yönetmeliğin ön gördüğü şekilde hareket etmiştir. HSYK’nın bu anlamda ‘Ali kıran, baş kesen’ ve herkesi dehlize çekmeye çalışan bir yeni pozisyon üretmesi hukuki değildir, doğru değildir. Zaten Adalet Bakanımız diğer isimler konusunda da inceleme izni vermeyeceğini belirterek, hukuki yolsuzluklara parmak basmıştır” diye konuştu.

Metiner, “Bugünün HSYK’sıyla da hukuk içerisinde vuruşmasını biliriz. Parlamento olarak olaya el koymuş durumdayız. Anayasa’nın 159’uncu maddesinin bize tanımış olduğu yetkiye dayanarak HSYK’nın iç yapısıyla ilgili kanuni düzenlemeler yapma yoluna gideceğiz” dedi.

ALAGÖZ: ÖZ’ÜN AÇIKLAMASI İNANDIRICI DEĞİL


Avukat Mehmet Alagöz de, Zekeriya Öz’ün devam eden bir soruşturma ile ilgili bir belediye başkanı ile başkalarının işlerini takip amaçlı görüşmesi iddiasının bile vahim olduğunu söyledi. Alagöz, “Hakkında böyle isnatlar var ise kendisinin kamuoyunu tatmin edici açıklama yapmaması son derece düşündürücüdür. Öz’ün böyle bir görüşme var ise bunun izahını yapması gerekiyor. Bu görüşmenin içeriği konusunda kamuoyunu tatmin edici bir açıklama yapmalıdır” dedi.


x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23