• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Ötüken Yayınlarından 2 yeni kitap

Yeniakit Publisher
2016-02-08 14:14:00 -
Ötüken Yayınlarından 2 yeni kitap

Doç. Dr. Cevdet Kırpık'ın Osmanlı'da Şehzade Eğitimi isimli kitabı ve Prof. Dr. İsmail Yakıt'ın Hatıralarıyla İz Bırakanlar kitabı Ötüken Yayınlarından çıktı.

OSMANLI'DA ŞEHZADE EĞİTİMİ - DOÇ. DR. CEVDET KIRPIK

Doç. Dr. Cevdet Kırpık'ın büyük bir titizlikle kaleme aldığı Osmanlı'da Şehzade Eğitimi, temelde Osmanlı tarihi boyunca şehzade eği­timinin özelliklerini ve zaman içerisinde geçirdiği değişimi ele almak­tadır. Ancak Osmanlı'ya gelinceye kadar ki tarihî mirasın daha iyi an­laşılması için İslâm öncesi ve İslâmî dönemdeki hanedan üyelerinin eğitimlerine de değinilerek Türk tarihi boyunca hükümdar yetiştirme yöntemlerindeki anlayış, uygulama ve metot alanındaki değişim ve süreklilik göz önüne serilmiştir. Osmanlı sisteminde padişah çok önemli siyasî ve dinî yetkilerle yönetim hiyerarşisinin en üst nok­tasında bulunur. Hâliyle padişah namzedi şehzadelerin aldıkları eğitimin niteliği, dikkatle incelenmesi gereken bir mevzudur. Bu sebeple Osmanlı tarihinin la­yık olduğu şekilde anlaşılabilmesi için şehzade eğitiminin tarihî süreç içerisinde nasıl bir değişim ve dönüşüm yaşadığını bilmek gerekmektedir.

HATIRALARIYLA İZ BIRAKANLAR - PROF.DR. İSMAİL YAKIT

Prof. Dr. İsmail Yakıt kitabıyla ilgili şöyle diyor: Çocukluk yıllarımdan beri hatıralarıyla zihnimde yer et­miş, ruhumda ve gönül dünyamda iz bırakmış kişileri ve on­ların anılarını bu kitapta anlatmaya çalıştım. Dolayısıyla bunu bir nevi hatıra-portre denemesi olarak görebileceğimiz gibi, aynı zamanda da benim "ömrümün aynası" diyebileceğim bir kitaptır. Hatıraları okurken kendinizi, kimi vakit sınıfta ders dinlerken, kimi vakit savaş meydanlarında veya esir kamp­larında veya şiir ortamlarında, hatta heyecanlı ve nükteli sohbetlerin içinde bulacaksınız. Kitapta; Dündar Taşer, Hilmi Ziya Ülken, Arif Nihat Asya, Erol Güngör, Osman Yüksel Serdengeçti, Orhan Şaik Gökyay, Alparslan Türkeş, Durmuş Hocaoğlu, Turan Yazgan, Niyazi Sayın gibi ilim, edebiyat, sanat, ve siyaset ile Türk kültür ve düşünce hayatının muhtelif sahalarına katkıda bulunan birçok isme dair hatıralar bulacaksınız. Atalarımızın da dediği gibi, Söz uçar, yazı kalır!"

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23