• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

ÖTÜKEN YAYINLARI’NDAN 12 YENİ KİTAP

Yeniakit Publisher
2015-09-05 16:43:00 - 2015-09-05 18:49:00
ÖTÜKEN YAYINLARI’NDAN 12 YENİ KİTAP

Nitelikli yayınlarıyla bilinen ötüken yayınları Türk Tarih Düşüncesi, İnsan Anlam ve Medeniyet, spor, sosyal güvenlik hukuku ve Türkçülük konularını kapsayan 12 farklı eseri okurla buluşturdu.

SOSYAL GÜVENLİK HUKUKU

 

Prof. Dr. Fehim Üçışık 4 bölümden oluşan kitabın birinci bölümünde; sağlık yardımları, analık yardımları, işsizlik, ölüm yardımları hakkında geniş bilgi veriyor. 2. bölümde evlenme, doğum, yaşlı ve engellilere yardım ve aylık bağlanması konularına değinmiş. 3. bölümde zorunlu, primli sosyal güvenlik; 4. bölümde ise isteğe bağlı sosyal güvenlik konuları ayrıntılı bir şekilde işlenşyor.

 

TÜRKÇÜLÜĞÜN TARİHİ

 

Yusuf Akçura’nın 10 bölümden oluşan eseri, Türkçülük kavramının, Türk milliyeti fikrinin nasıl ortaya çıktığını; döneminin kaynaklarını araştırarak kapsamlı bir şekilde ortaya koymuş.

 

KUTALMIŞOĞLU SÜLEYMANŞAH ULULAMASI

 

Türk Destan Şiiri’ne yeni bir soluk getiren Hakan İlhan Kurt şiir kitabında Anadolu Selçuklu Devleti ve kurucusu Kutalmışoğlu Süleymanşah’ı; savaşlarından, fetihlerinden, olaylarından destek alarak hece vezniyle destanlaştırmış.

 

BİR MERASİME HAZIRLIK

 

Selami Mete Akbaba bu eserindeki şiirlerinde; 16. Yüzyılın akıllı deliliği ve çılgın deliliğini işliyor. Kitapta gerçek-gerçek dışılık ilişkisi usta bir şekilde gözler önüne seriliyor.

 

İKİ DÜNYANIN HİKAYESİ

 

Süleyman Eryiğit’in “İnsan, Anlam ve Medeniyet Üzerine Düşünceler” alt başlığını taşıyan eserinde, Allah’ın bizden ne istediği sorusuna cevap aranıyor. Dört bölümden oluşan kitapta ilk bölüm Din, anlam ve insanı çözümlüyor. Diğer bölümlerde ise din, ideoloji ve insan üçgeni kapsamlı şekilde ele alınıyor.

 

SPOR DÜNYAMIZIN 45 YILINDAN...

 

Tertemiz Türkçesi ve adeta müsabakayı yeniden canlandıran yazılarıyla, televizyonun olmadığı dönemde en güçlü spor kalemi olan Kahraman Bapçum; bu eserinde spor tarihimizin 45 yıllık dönemindeki olayları, eleştirileri, öyküleri ve portreleri kaleme almış.

 

TÜRK TARİH DÜŞÜNCESİNİN MODERNLEŞMESİ

 

Fatih M. Dervişoğlu kitabında, Tarih düşüncesinin değişimine paralel olarak toplumsal değişimi gözler önüne seriyor. Dört bölümden oluşan eserde İslam Tarihi, Yunan Roma Tarihi, Selçuklu ve Osmanlı Tarihi ile Cumhuriyet Devri kapsamlı şekilde okurlara aktarılıyor.

 

DELİ HALİD PAŞA

 

42 senelik ömrünün 22 senesi, eşkıyâlar, asiler ve düşmanlar karşısında, savaş meydanlarında; hep en ön safta, devletine, milletine sadakatle, fedakârca ve kahramanca hizmetlerle geçen Deli Halid Paşa’nın hikayesi İbrahim Özkan tarafından kaleme alınmış.
Kitabın tanıtımından; “ Osmanlı’nın son savaşları, Trablusgarp, Balkan, Birinci Cihan Harplerinin hepsinde yer almış, İstiklâl Harbi’nin önce Doğu, sonra Batı Cephelerinde destanlar yazmış, Doğu Anadolu, Doğu Karadeniz ve Kafkaslar’da bütün planlarını, oyunlarını bozduğu İngilizler tarafından aranırken, Karadeniz Bölgesi’nde gönüllü milisler toplayıp eğiten, Kuva-yı Milliyi teşkil eden bir Teşkilâtçı!…

 

Aralık 1918 ve Ocak 1919’da kongreler tertipleyip, vatanın altı ilini (Artvin, Kars, Ardahan, Iğdır, Batum, Nahcıvan, Ahıska), içine alacak şekilde Cumhuriyet ilan ettiren bir Vatanperver!... Katıldığı bütün harplerde, askerinin hep en önünde bulunduğu için aldığı 13 düşman kurşunu yarasını, gövdesinde şerefli madalyalar gibi taşıyan, “Vatan bizimdir, kaçan haindir, düşmana sırtını döneni vururum, ben dönersem siz de beni vurun!” diye emir verebilen, üzerinde taşıdığı iki tabancadan sağdakine namuslu, soldakine namussuz adını veren, namuslu ile düşmana, namussuz ile hainlere sıkan, düşman üstüne, Fetih Suresi’ni ezberden okuyarak gidebilen bir Serdengeçti!…

 


23 senelik subaylık mesleğinin 13 senesini, Doğu ve Güneydoğu bölgelerimizde (Gaziantep, Mardin, Şırnak, Beytüşşebap, Tatvan, Sarıkamış) geçirmiş olan İbrahim Özkan’ın fevkalade akıcı ve samimi bir üslupla kaleme aldığı kitapta yalnızca Deli Halid Paşa’nın şahsi hayatını değil, aynı zamanda onun şahsında Türk milletinin son bir asırlık tarihî serüvenini de okuyacaksınız. Teşkilât-ı Mahsusa Gönüllü Alayları’nın kuruluşundan Anadolu’nun makus talihini değiştiren o destansı Kopdağı-Bayburt savunmasına, İstiklâl Harbi’nin en önemli ayrıntılarından Cumhuriyet’in kudretli paşaları arasındaki ilişkilere kadar son asır Türk tarihini bugüne akseden neticeleriyle birlikte bir solukta okuyacaksınız.’’

 

YENİ HAYAT

 

Ziya Gökalp, bu eserindeki şiirleriyle sosyal inkılabın gerçekleşmesi için gerekli olan duyguların yükselmesini sağlamak adına Türkçülük felsefesini, halka aktarmaya çalışmış.

 

TÜRK KÜLTÜRÜNDE KUŞLAR

 

Halil Ersoylu, eserinde, Türk tarihinde eskiden beri yer tutan kuş adları üzerinden Türk edebiyat, inanç, yaşam, folklor ve etnografyasından bahsediyor.

 

BAYKUŞLAR GECELEYİN ÖTER

 

Metin Savaş’ın kaleminden çıkan heyecan dozu yüksek roman, İstanbul’un bilinen ve bilinmeyen yüzünü gözler önüne seriyor.

 

AKDENİZ

 

Dilimize Belma Aksu’nun çevirdiği Panait Istrati’nin Dünya Klasikleri arasında kendine yer bulan eseri insan evladının ölüm karşısındaki çaresizliğini çarpıcı şekilde gözler önüne seriyor.

 

Ayrıntılı bilgi için 0212 251 03 50

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23