• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Otomotiv sektörüne tam destek

Yeniakit Publisher
2014-03-13 09:26:04 - 2014-03-13 09:26:04
Otomotiv sektörüne tam destek

İhracatta cumhuriyet tarihinin rekorunu kıran AK Parti hükümeti, sektörlere yönelik özel desteklerle bu rakamı daha da yukarı çıkarmak için yoğun çaba harcıyor. Hükümet, otomotiv firmalarının sıfır vergi ile ihracat yapması için birçok ülke ile serbest ticaret anlaşmaları imzalıyor.

HASAN ÖNAL / TBMM BÜROSU - Ekonomiyi daha sağlam zeminlere oturtmak için bir dizi çalışma yürüten hükümet, bu kapsamda her sektör için yeni pazar arayışlarını sürdürüyor. Hükümetin önem verdiği alanların başında gelen otomotiv sektörüne yönelik ise özel destekler sunuluyor. Otomotiv sektörü için birçok ülke ile serbest ticaret anlaşmaları imzalayan Türkiye, bu ülkelerin sayısını artırmak için çalışmalarını devam ettiriyor. Firmaların sıfır vergi ile ihracat yapması için birçok ülke ile serbest ticaret anlaşmaları imzalanıyor.

BAKANLIK FİRMALARLA İŞBİRLİĞİ YAPIYOR

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri tarafından Türk otomotiv sektörüne ilişkin verilen yazılı soru önergelerine cevap verdi. Türkiye Otomotiv Sanayi Strateji Belgesi ve Eylem Planı kapsamında Ekonomi Bakanlığı’nın sorumlu kuruluş ve işbirliği yapılacak kuruluşlar arasında yer aldığını hatırlatan Bakan Zeybekci, yurtdışı yatırım alanında ortaya konulabilecek özendirici mekanizmaların tespitine yönelik sektör toplantılarının sürdürüldüğünü kaydetti. Otomotiv sanayii için 1478 adet teşvik belgesi düzenlendiğini aktaran Zeybekci, sektörü 13.386.956 TL otomotiv enerji desteği, 851.716 TL faiz ödemesi desteği sağlandığını bildirdi.

YENİ PAZAR ARAYIŞLARI DESTEKLENİYOR

Bakanlığın şirketlerin ürünleri ve sektörleriyle ilgili olarak gerçekleştirilen pazar araştırması projelerine ilişkin giderleri de desteklediğini belirten Zeybekci,  otomotiv firmalarının dış pazarlarda AB ile eşit koşullarda rekabet edebilmesi ve yeni pazar açılımları sağlanması için birçok ülke ile serbest ticaret anlaşmaları yapıldığını hatırlattı. Bakan Zeybekci, “Bugüne kadar AB üyelikleri nedeniyle serbest ticaret anlaşmaları feshedilen 11 adet merkezi ve Doğu Avrupa ülkesi hariç, 19 ülke ile serbest ticaret anlaşmaları imzalanmıştır.” dedi.

Ekonomi Bakanı Zeybekci, 2013 yılında serbest ticaret anlaşmaları yapılan ülkelere gerçekleştirilen otomotiv ihracatının bir önceki yıla göre yüzde 33 artarak 1,6 milyar dolar seviyesine yükseldiğini sözlerine ekledi.Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23