• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Osmanlı Tarihi’ni bu yönüyle okuyun

Yeniakit Publisher
2014-02-28 21:45:00 -
Osmanlı Tarihi’ni bu yönüyle okuyun

Timaş katkısıyla, Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, tamamen ilmî kaynaklardan beslenerek her yaştan tarihseverin kolaylıkla okuyup anlayabileceği bir üslupla KAYI dizisini yazmış ve tarihimizi sıkıştığı bu alandan kurtarmış.

Genellikle akademisyenlerin yazdığı eserlerin okunmadığı/okunamadığı yahut sıkıcı bulunduğu genel bir kanı haline gelmiştir. Derinlemesine yapılan ilmî araştırmaların o sahanın uzmanı olan kişilerin dışındakiler tarafından çok da ilgiyle takip edilmediği bir gerçek. Dolayısıyla tarihi merak eden insanımız, isimlerinin başında “araştırmacı yazar”, “araştırıcı tarihçi” vs. gibi etiketler bulunan, daha popüler üsluplu eserler üreten yazarlara yönelmek zorunda bırakılmıştır. O yazarlar da tabii olarak tarihî konuları daha etkileyici kılmak için ya bire bin katarak anlatmışlar ya da kullandıkları kaynakları tenkid süzgecinde geçirmeden mutlak doğru olarak kabul ederek sunmuşlardır. Dolayısıyla tarihimiz: Akademik tarih yazanlarla, popüler tarih yazan yazarlar arasında sıkışıp kalmıştır.

MANEVİ VE İMARİ SERÜVEN

Marmara Üniversitesi Tarih Bölümü’nde yıllardır birçok tarihçi yetiştiren ve yaptığı televizyon programlarıyla tarihi yediden yetmişe herkese sevdiren Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, tamamen ilmî kaynaklardan beslenerek her yaştan tarihseverin kolaylıkla okuyup anlayabileceği bir üslupla KAYI dizisini yazmış ve tarihimizi sıkıştığı bu alandan kurtarmıştır. Önyargısız ve objektif bir şekilde okuyucunun değerlendirmesine sunulan bu dizinin hedefi; Osmanlı İmparatorluğu’nun kuruluşundan yıkılışına kadar siyasî, sosyal, manevî ve imarî tüm serüvenini ve Osmanlı padişahları hakkında bilinmeyen, anlatılırken (tam manasıyla araştırılmadığı için bilinmeyen) hep es geçilen, onları daha yakından tanımamıza yardımcı olacak gerçekleri akıcı, anlaşılır, merak uyandırıcı ve roman tadında bir üslupla yorumlamaktır.

KAYI V: KUDRET VE AZAMET YILLARI

* Kanuni Sultan Süleyman’dan sonra II. Selim tahta nasıl geçmiştir?

* II. Selim’i tahta geçtiği ilk günlerde ne gibi sıkıntılar bekliyordu?

* Veziriazam Sokollu Mehmed Paşa ile Osmanlı İmparatorluğu’nun idari yapısında nasıl değişiklikler yaşanmıştır?

* Kanuni Sultan Süleyman’la görüşmek için gelen Açeliler, seferden dönemeyen sultanın tahta geçen oğluyla sorunlarını nasıl çözeceklerdir?

* II. Selim Edirne’deki Selimiye Camii’ni nasıl yaptırmıştır?

* Osmanlı donanmasında Kanuni’den sonra neler yaşanmıştır, kimler kaptan-ı derya olmuş, hangi başarılara imza atmışlardır?

* Meşhur şeyhülislam Ebussuud Efendi’den sonra kim şeyhülislam olmuştur?

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23