• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Osmanlı mermerleri kriz çıkardı! Yunan basınından ağza alınmayacak manşetler

Yeniakit Publisher
2023-11-30 01:17:00 -
Osmanlı mermerleri kriz çıkardı! Yunan basınından ağza alınmayacak manşetler

Yunanistan'dan İngiltere'ye götürülen 'Elgin Mermerleri' İngiltere ve Yunanistan arasında kriz çıkardı. Yunan basını İngiltere Başbakanı Sunak için demediğini bırakmadı.

Osmanlı İmparatorluğu döneminde Atina'dan İngiltere'ye götürülen "Elgin Mermerleri" İngiltere ile Yunanistan arasında diplomatik çatışmaya yol açtı.

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, bugün Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ile planlanan görüşmesini Elgin Mermerleri tartışması nedeniyle son anda iptal etti.

Miçotakis, görüşmenin aniden iptal edilmesinden büyük hayal kırıklığına uğradığını söyledi ve Sunak yerine Başbakan Yardımcısı Oliver Dowden ile ayarlanan alternatif görüşme teklifini de reddetti.

 

 

Sunak'ın ofisinden yapılan açıklamada, Miçotakis'in İngiltere ziyareti sırasında Parthenon Heykelleri konusunu gündeme getirmeyeceğine dair Yunan hükümetinden güvence aldıkları inancı dile getirildi.

Yunan medyasından ağza alınmayacak başlıklar

Sunak'ın görüşmeyi iptal etmesinin ardından İngiltere Başbakanı hakkında sert haberlere imza attı. Yunan basınında kriz "Sunak… Erdoğan’ın yeniçerisi", "Britanya’nın fare suratlı başbakanı", “Ayıp sana Mr Sunak” ve hatta Kafir, alçak, bücür gibi manşetlerle sunuldu.

Kaynak: Odatv

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Boşnak

Bu Yunan ne boş,bizim içinde böylesi hoş,hadi Yunan koş bakalım koş,sakın terleme hastalanma çünkü için boş.

Ingiliz kucu kuculari, sahiplerinin pacasina sardi..... neymis, haddini kiymetsizligini bileceksin buyuk devletlerin yaninda esamen okunmaz:))

.......
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23