• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Osman Müftüoğlu'ndan kritik koronavirüs çağrısı! 'İnatlaşmanın anlamı yok, herkes için şart'

Yeniakit Publisher
2020-04-05 16:12:00 -
Osman Müftüoğlu'ndan kritik koronavirüs çağrısı! 'İnatlaşmanın anlamı yok, herkes için şart'

Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, koronavirüse karşı alınan tedbirlerden maskenin önemine dikkat çekerek, "Başka türlü başaramayız. İnatlaşmanın anlamı yok. Herkes takmalı" dedi.

Hürriyet başyazarı Osman Müftüoğlu, 'uzatmanın anlamı yok' dedi ve eldeki verilerin maske takmanın şart olduğunu söylediğini belirtti.

Görünmez ve gizli taşıyıcıların ortalıkta cirit attığı bir dönemde olduğumuza dikkat çeken Osman Müftüoğlu, maske takmanın şart olduğunu söyledi. Maske takan ülkelerin koronavirüsle mücadelede daha başarılı olduğunu belirten Müftüoğlu, "İşin çözümünün bir parçası da mutlaka ama mutlaka sokağa maskesiz çıkmamaktır. Maskesiz bu iş başarılamaz." ifadelerini kullandı.

Maskesiz olmaz arkadaş

Bu saatten sonra inatlaşmanın, öyleydi şöyleydi deyip sözü uzatmanın anlamı kalmadı.

Mevcut veriler, bilgiler bize net ve açık olarak şunu söylüyor: “Arkadaş, sokağa çıkan herkes maskesini takacak!” Zira mesele “Taşıyıcı veya hasta olabilirim, başkalarına virüs bulaştırmamak için maske takmalıyım” aşamasını çoktan geçti.

Şimdi o görünmez ve gizli taşıyıcıların ortalıkta adeta cirit attığı bir dönemdeyiz. Ve bu nedenle artık bu saatten sonra kesinlikle ve mecburen hatta yasal bir zorunluluk olarak maske takmamız şart.

Maske takan ülkeler mücadele de başarılı

Daha çok bilgilenmek için lütfen tabloyu inceleyiniz. Sürecin en başından bu yana “Ben maskesiz sokağa çıkmam arkadaş!” diyen Singapur, Hong Kong, Kore ve Japonya’daki hasta rakamları da ölüm sayıları da “Maskeyi boş ver!” deme enayiliğinde ısrar eden İspanya, İtalya, İngiltere ve Fransa’dan çok daha az. Anlaşılan o ki ev izolasyonu ve okulların kapanması kadar maske kullanmanın bir o kadar etkili olduğu görülüyor. Kısacası bu işin çözümünün bir parçası da mutlaka ama mutlaka sokağa maskesiz çıkmamaktır. Maskesiz bu iş başarılamaz.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Mehmet

Peki basta maske takmayın diyen problar şimdi neden takin diyor.Her şeyi siyasete göre yapanlar şimdi maske satmaya basladi

Nono$

iki hafta önce öyle demiyordun...
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23