• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Örümcek ağı ile dinlemişler!

Yeniakit Publisher
2014-09-03 11:49:00 - 2014-09-03 11:55:34
Örümcek ağı ile dinlemişler!

Emniyet teşkilatına sızan paralel örgüt elemanlarının halk tarafından seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı dinleyebilmek için özel bir HTS ağı kurduğu ortaya çıktı.

Emniyet teşkilatına sızan paralel örgüt elemanlarının halk tarafından seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı dinleyebilmek için özel bir HTS ağı kurduğu ortaya çıktı. Örümcek ağı olarak adlandırılan bir sistemle Başbakan Erdoğan’la birden fazla görüşme yapmış herkesin illegal bir şekilde takibe alındığı, operasyona dahil edilmesine karar verildiğinde ise mahkemeye başvurularak dinlemenin yasal hale getirildiği belirlendi.

TESADÜFEN DİNLENDİ YALANI

17 ve 25 Aralık kirli operasyonlarının açık bir darbe planı olduğu İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından belgelendi.  Örgüt üyesi polis şeflerinin “Başbakan Erdoğan başkasının telefonu ile konuşunca tesadüfen dinlemeye takıldı” şeklindeki açıklamalarının gerçeği yansıtmadığı tespit edildi.

Emniyet ve yargıya sızan birimler tarafından sözde yolsuzluk iddiasıyla başlatılan soruşturmanın adli emanet ve emniyet arşivlerinden çıkan belgeleri, çetenin dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tüm bağlantılarını izlemek için özel bir sistem kurduğunu ortaya koydu.

Yapılanmanın sistematik bir şekilde Erdoğan’la 1’den fazla kez konuşan herkesi önce illegal bir şekilde takibe aldığı, “darbe amaçlı soruşturmaya” dahil edilmesine karar verildiğinde ise dinleme taleplerini onaylayan paralel hakime başvurularak yasal takip başlatıldığı kaydedildi.

CASUSLUK YAPTILAR

25 Aralık gecesine kadar halen örgütün kontrolünde olan İstanbul Mali Şube Müdürlüğü arşivinden çıkan delilleri sınıflandıran Terör Daire Başkanlığı görevlilerinin hazırladığı raporda dinlemelerin sistematik bir şekilde yapıldığı belirtilerek, “Hukuk devletlerinde hiçbir izzahı olmayan teknik takip çalışmalarında şüpheliler, pozisyonlarındaki olası değişiklikleride hesaba katarak dinlemelere yasal süsü vermeye çalıştıkları da gözlemlenmiştir.” ifadeleri kullanılıyor.

Açıklamada ayrıca, “profesyonelce hazırlanmış plan dahilinde hareket eden şüphelilerin, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın danışmanları ve yakın çevresini takibe aldığı, örümcek ağı olarak adlandırılan sistematik dinleme ağına, birden fazla görüşme yapan herkesin dahil edildiği tespit edildi” bilgilerine yer veriliyor.Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23