• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Örümcek Adam'dan esinlenerek üretilmiş 'ağ atan drone'

Yeniakit Publisher
2016-01-12 22:39:00 - 2016-01-12 22:40:27

Mühendisler, drone yakalamak için belirli bir noktaya ağ atan drone ürettiler.

Son yılların en büyük sektörlerinden birisi olan drone sektörü, bu cihazların kullanıcı sayısında büyük bir artış yaşanmasını sağladı. Durum böyle olunca drone'ların girmemesi ve gözetlememesi gereken bölgelerdeki güvenlik önlemleri artırıldı. Bu bölgelerin güvenliğini sağlamak adına lazerle drone vuran, radyo dalgaları ile drone hackleyen, jammer ile drone'ların sinyallerini kesen birbirinden ilginç silahlar ve cihazlar üretildi. Bu önlemler ile ne korunuyor bilmiyoruz ancak oldukça önemli ve kesinlikle gizli kalması gereken birşey olduğu kesin.

Human-Interactive Robotics Lab'da görevli olan mühendisler, drone'ların girmemesi gereken alanlara girmelerini engelleyen güvenlik sistemlerine bir yenisini eklediler. "Robotic Falconry" ismindeki bu güvenlik sistemi, aslında sadece bir drone. Görünüş olarak sıradan drone'dan hiçbir farklı olmayan Robotic Falconry, diğer drone'lar gibi normal bir şekilde uçuyor ve ortalama bir hıza sahip ancak bu drone'un onu özel kılan tek farklılığı, ön tarafında bulunan silahtan ağ fırlatabilmesi.

Bu özelliğinden dolayı aklımıza hemen Örümcek Adam'ın gelmesini sağlayan Robotic Falconry, aynı Örümcek Adam'ın yaptığı şekilde düşmanlarını yakalıyor ve onları etkisiz hale getiriyor. Bir kullanıcı tarafından uzaktan kumanda ile kontrol edilebilen veya tamamen otomatik bir şekilde çalışması için planlanabilen Robotic Falconry, geçtiğimiz ay basına tanıtılan ve alt kısmındaki büyük ağ ile oradan oraya uçan Tokyo Polis Departmanı drone'una büyük bir "diss" atmış.

Robotic Falconry drone'ların girmemesi gereken yerlerde devriye gezmek amacıyla programlanabilecek ve bu bölgeye giriş yapan drone'ları tek tek yakalayacak. Örümcek-drone'un gazabından korkun! (webtekno)

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23