• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

‘Örtüyü yasaklayan bir kanun yok’

Yeniakit Publisher
2013-02-16 21:27:00 - 2013-02-16 21:27:45
‘Örtüyü yasaklayan bir kanun yok’

Konya’da temaslarda bulunan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, başörtüsü yasağı ile ilgili bir soru üzerine, “Türkiye’de kılık-kıyafeti düzenleyen bir kanun maddesi yok” dedi.

KONYA
Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Konya’ya gelen Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ,18 ülke 21 uyruktan 92 öğrencinin eğitim gördüğü Uluslararası Mevlana Anadolu İmam Hatip Lisesi’ni ziyaret etti. Burada yabancı öğrenciler tarafından karşılanan Bozdağ, sınıfları ve öğrencilerin konakladıkları odaları inceledi.
Daha sonra toplantı salonuna geçen Bozdağ, yabancı öğrencilerin okuduğu Kur’an-ı Kerim, İstiklal Marşı ve çeşitli yabancı dillerde seslendirilen ezgileri dinledi. Bozdağ, burada yaptığı konuşmada, İslam dünyasının değişik ülkelerinden öğrencilerle birlikte olmaktan dolayı mutluluk duyduğunu belirtti.
“İSLAM’I DOĞRU BİLMEK VE
ÖĞRENMEK HEPİMİZİN YARARINA”
Öğrencilerin kısa sürede önemli mesafeler aldıklarını gördüğünü anlatan Bozdağ, okunan Kur’an-ı Kerim ve ilahilerin alınan mesafenin somut göstergesi olduğunu dile getirdi. Kayseri ve İstanbul’da da aynı statüde okulların olduğunu hatırlatan Bozdağ, şunları kaydetti: ‘’Biz Uluslararası İmam Hatip Liseleri’ni kurarak dünyanın farklı yerlerinden imam hatip okumak isteyenlere bu imkanı vermek istiyoruz. Bunun ana nedeni; İslam’ın doğru kaynaklardan anlatılması ve öğrenilmesidir. İslam’ı doğru bilmek ve öğrenmek hepimizin hayrına, yararına bir iştir. ’
TÜRKİYE BURSLARIYLA
ÜNİVERSİTE OKUYAN ÖĞRENCİLER
Bozdağ, orta öğrenimini burada tamamlayan öğrencilerin Türkiye burslarıyla üniversiteyi de okuyabileceklerini vurguladı. 2011 yılında Türkiye burslarıyla ülkemizde üniversite okumak için 45 bin öğrencinin müracaat ettiğine dikkati çeken Bozdağ, sözlerine söyle devam etti:
‘’Biz 3 bin 916 öğrenci alabildik. 2013 yılında ise 4 bin civarında öğrenci alacağız” dedi.
Daha sonra AK Parti İl Başkanı Ahmet Sorgun’u ziyaret eden Bozdağ,  burada ilahiyat akademileri ile ilgili bir soru üzerine, “Tüm din görevlileri, camiye, Kur’an kursuna gitmeden önce arazide karşılaşabilecekleri her türlü soruna dair uygulamalı bir eğitimden geçecek” dedi. Bozdağ, başörtüsü yasağı ile ilgili bir soru üzerine de, “Şu anda Türkiye’de insanlarımızın kıyafetini düzenleyen bir kanun hükmü, benim bildiğim kadarıyla yok. Yani ‘şu kıyafeti giymek zorundadır’ şeklinde bir kanuni düzenleme yok. Ama yönetmeliklerle bir takım idari düzenlemeler yapılmış durumda. Şu anda bu konuda bir yönetmelik olduğunu biliyorum. Ama tabii eşitlik ilkesine aykırı bir uygulama. Zaman içerisinde her alanda olduğu gibi bu alanda da eşitliğin gereği hayata geçecektir” diye konuştu.
BAŞKANLIK SİSTEMİ VURGUSU
Konya Barosu’nun düzenlediği, “Yeni Anayasa ve Hükümet Sistemleri” panelinde de konuşan Başbakan Yardımcısı Bozdağ, “Türkiye’nin; yasama ve yürütmenin birbirinden ayrı olduğu bir sisteme geçmesine ihtiyacı vardır. Yasama ayrı, yürütme birbirinden ayrı olmalı ve birbirine karşı tam bağımsız olmalı. Birbirinin üzerinde tahakküm kurma imkanı olmamalıdır. Başkanlık sistemiyle ilgili ‘bu sistem gelirse diktatörlük gelir’ şeklinde eleştiriler yöneltiliyor. Esasen başkanlık sistemi ‘diktatörlükler olmasın, diktatörlükler gelmesin, hiçbir yönetim diktatörlüğe dönüştürülmesin’ diye yapılan çalışmaların sonucu ortaya konmuştur” dedi.
Bozdağ, “Parlamenter sistem, güçlü iktidarlara karşı pek çok tuzaklarla, tehditlerle doludur ama başkanlık sistemi güçlü iktidar kuran bir sistemdir. Çünkü iktidarı veren halktır, değiştiren de halktır. Parlamenter sistemde CHP tek başına iktidar yüzü gördü mü? Göremedi. Bundan sonra da göremez ama başkanlık sistemi olursa ihtimali var” diye konuştu.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23