• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Orta öğretimde başörtüsü serbest

Yeniakit Publisher
2014-09-23 08:16:00 - 2014-09-22 22:16:39
Orta öğretimde başörtüsü serbest

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullardaki öğrencilerin kılık ve kıyafetlerine dair yönetmeliğin 4. maddesinin birinci fıkrasının E bendinde yer alan ‘başı açık’ ibaresi ve aynı bendin son cümlesi yürürlükten kaldırıldığını açıkladı.

HABER MERKEZİ - Başbakanlık Merkez Bina’da Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu toplantısı, yaklaşık 7 saat sürdü. Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, MEB yönetmeliğinde değişiklik yapılarak orta öğretimde de başörtüsünün serbest hale getirildiğini söyledi.

‘BAŞI AÇIK ‘ İBARESİ YÜRÜRLÜKTEN KALKTI

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Arınç, “Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullardaki öğrencilerin kılık ve kıyafetlerine dair yönetmeliğin 4. maddesinin birinci fıkrasının E bendinde yer alan ‘başı açık’ ibaresi ve aynı bendin son cümlesi yürürlükten kaldırılmıştır” dedi. 

UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE SÜRECEK

Arınç, ilgili bakanlıklar tarafından hazırlanan uyuşturucu ile mücadele eylem planının Bakanlar Kurulu’nda onaylandığını ve takvime bağlandığını da söyledi. Kısa vadeli çalışmaların 2014 sonuna kadar, orta vadeli çalışmaların ise 2015-2018 yıllarında gerçekleşeceğini belirten Arınç, 2019-2023 arasında da uzun vadeli çalışmaların hedeflendiğini ifade etti. Arınç: “Biz elbette, sınırımıza dayanan bu kadar insanları da gördükten sonra, ismi ne olursa olsun, terör örgütleriyle mücadele konusunda Türkiye üzerine düşeni elbette yapacaktır. Ama akılcı bir biçimde yapacaktır. İşin başını ve sonunu düşünerek yapacaktır’’ dedi.

46 REHİNENİN KURTARILMASI

 “Değişen bir şey yok. 46 yurttaşımızın kurtulmaları değişen tek şey. IŞİD veya başka örgütlerle mücadelede Türkiye mücadelesinden vazgeçmeyecektir. Adı ne olursa olsun, terörü sona erdirmek için ortak bir tavra ihtiyaç var” ifadelerinde bulunan Bülent Arınç, “Irak’ta yaşanan olayları biliyoruz, pek çok örgüt var isim var. Sayın Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımız, örgütlerin etkisiz hale gelebilmesi için onu oluşturan sorunların ortadan kalkması gerektiğini söylüyor” dedi.

TEZKERE MECLİS’E GELECEK

2 Ekim’de Meclis çalışma yapacağını söyleyen Arınç, “Suriye ve Irak ile ilgili tezkereler gelecek.  Şu anda 130 bini geçen bir sığınmacı sayısı var. Kayıtları tutulmaktadır. Türkiye bu geçişlerin güvenli olmasını arzu eder. Araçlarıyla geçmek isteyenler için ayrı bir prosedür var” şeklinde konuştu.

“BAZI MİLLETVEKİLLERİ ŞOV YAPMAK İSTİYOR”

Maalesef Demokratik Bölgeler Partili veya HDP’li bazı milletvekilleri veya belediye başkanları, sıfır noktasında şov yapmak istediklerini ifade eden Arınç, “Bunlara belediyeler de katılıyor. Onlar, hiçbir kayıt tutulmadan, herkesin üzerindeki silahıyla girip çıkmasını, hiçbir kontrole tabi olmamasını istiyorlar. Bunu Türkiye’de kabul edebilecek hiç kimse olamaz” dedi. 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23