Orjinal kısır tarifini merak edenler için "Orijinal kısır tarifi nasıl yapılır?" derledik. Kavurmadan, kolaylıkla herkesin yapabileceği bu tarif sayesinde tam ölçüsünde bir kısır yiyeceksiniz. Şişirmeyen, kolay ve lezzetli kısır nasıl yapılır? Köftelik bulgurdan kısır nasıl yapılır? İşte en kolay kısır tarifi ve malzemeleri...
Kısırın içerisindeki salata malzemelerini dilerseniz çeşitlendirebilirsiniz. Havuç, domates, sarımsak ve baharatlarla farklı tada sahip kısır yapabilirsiniz. 8-10 kişilik olan bu tarifi dilerseniz çay bardağını ölçü alarak 2 kişilik ya da 4 kişilik olacak şekilde yapabilirsiniz.
Geleneksel lezzetlerimizden olan kısırın tadını bilmeyen yoktur. Bu enfes lezzet için ölçülü ve tutan bir tarif arıyorsanız, bu tarif tam da size göre...
Malzemeler
- 2 su abrdağı ince bulgur
- 1,5 su bardağı kaynar su
Salça sosu için;
- 1 adet soğan
- yarım çay bardağı sıvıyağı
- 2 yemek kaşığı domates salçası
Salatası için;
- 3 adet salatalık
- 5 yaprak marul
- 3 adet taze soğan
- 1 adet domates
- tuz, pulbiber, karabiber
- yarım limon
- Dilerseniz nar ekşisi
Derin ve kapaklı bir kabın içerisine ince köftelik bulguru alın. Üzerine kaynatmış olduğunuz sudan 1,5 su bardağı kadar dökün. Dinlenmesi ve suyunu çekmesi için bir kenarda yarım saat kadar bekletin.
Bir tavanın içerisine yemeklik doğranmış olan soğanı alın ve sıvıyağı da üzerine dökerek pembeleşinceye akdar kavurun. Kavrulan soğanların üzerine salçayı ilave edin ve kokusu çıktıktan sonra ocağın altını kapatın. Dilerseniz bir miktar biber salçası da ilave edebilirsiniz.
Suyunu çeken bulgurların üzerine salça sosunu ilave edin ve bir süre bu şekilde karıştırmaya devam edin. Bulgurlar tamamen renk değiştirene kadar karıştırıp, tekrar ağzını kapatıp 5 dakika kadar da bu şekilde bekletin.
Son olarak salatasını keserek, bulgur soğuduktan sonra üzerine ilave edin.
Şimdiden afiyet olsun...