• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Orjinal keşkül tarifi: Keşkül-ü Fukara tarifi nasıl yapılır? Keşkül malzemeleri ve kolay yapımı

Yeniakit Publisher
2022-08-25 21:25:00 - 2022-08-25 22:04:24
Orjinal keşkül tarifi: Keşkül-ü Fukara tarifi nasıl yapılır? Keşkül malzemeleri ve kolay yapımı

Osmanlı saray mutfağından miras kalan keşkül, toz bademle hazırlanan hafif ve son derece lezzetli olan bir sütlü tatlıdır. Tatlı severler keşkül hakkında bilgilerini tazeliyor. Keşkül nasıl tarifi yapılır merak konusu oldu. Keşkül tarifi oldukça pratiktir ve kısa sürede bu tatlıyı hazırlanabilir. Harika aroması, pratik, orjinal tarifiyle Keşkül-ü Fukara tarifi nasıl yapılır? İşte Keşkül malzemeleri ve kolay yapımı...

Osmanlı zamanında ihtiyaç sahiplerini doyurmak niyetiyle hazırlanan keşkül, bizlere miras kalan tarihi bir sütlü tatlıdır.  Sütlü tatlılar arasında en sevilen lezzetlerden bir tanesi olan keşkül; süt, şeker, nişasta, pirinç unu, hindistan cevizi ve badem tozu gibi malzemelerle yapılmaktadır. Tadına doyum olmaz. Keşkül tarifi yapmak son derece kolaydır. Siz de hafif bir tatlı istiyorsanız işte en hafif sütlü tatlılardan keşkül tarifi... 

KEŞKÜL TARİFİ İÇİN MALZEMELER

Bir litre süt
2 bardak toz şeker
1/2 su bardağı çekilmiş badem
2 yemek kaşığı nişasta
1 adet yumurtanın sarısı
Bir yemek kaşığı Hindistan cevizi
Üzeri için file badem

KEŞKÜL NASIL YAPILIR?

Sütü, toz şekeri, yumurta sarısını, toz bademi ve nişastayı tencereye alın ve kaynayana kadar karıştırın.
Karışım kaynayınca içine Hindistan cevizini ekleyin. Bir taşım daha kaynattıktan sonra altını kapatın.
Servis kaplarınıza keşkülü bölüştürün ve üzerine file badem koyarak süsleyin.

KEŞKÜL KALORİ 

Bir porsiyonu 273 kaloridir. Şeker yerine tatlandırıcı ekleyerek kalori oranını düşürebilirsiniz.

Keşkül Tarifinin Püf Noktası

İçerisinde pirinç unu olduğu ve soğuyunca kıvamını bulacağı için kontrollü olarak pişirin. Eğer buğday nişastası kullanırsanız daha tok ve yoğun bir kıvamı olacaktır, dilerseniz pirinç unu yerine 2 yemek kaşığı tepeleme buğday nişastası da kullanabilirsiniz.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23