• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

'Orhan Gazi' tarihi tiyatro oyunu seyircileriyle buluşuyor

Yeniakit Publisher
2015-04-02 16:36:00 - 2015-04-02 16:47:01
'Orhan Gazi' tarihi tiyatro oyunu seyircileriyle buluşuyor

Osmanlı devletinin kurucusu Osman Gazi’nin oğlu Orhan Gazi’yi konu alan “Kuruluş Orhan Gazi” isimli yetişkin oyunu şubat ayından başlayarak İ.B.B.’nin kültür merkezlerinde izlenebilir. İ.B.B. organizasyonuyla İstanbul’un ilçelerini gezmeye devam eden oyunun yönetmenliğini İsmail Yeşilbağ yapıyor.

Yönetmenliğini İsmail Yeşilbağ’ın yaptığı tarihi tiyatro oyunu olan Osmanlı devletinin kurucusu Osman Gazi’nin oğlu Orhan Gazi’yi konu alan “Kuruluş Orhan Gazi” isimli yetişkin oyunu şubat ayından başlayarak İ.B.B.’nin kültür merkezlerinde İ.B.B. organizasyonuyla İstanbul’un ilçelerini gezmeye devam ediyor. Aynı zamanda oyunun yazarı da olan tiyatro yönetmeni İsmail Yeşilbağ geçtiğimiz yılllarda Kafkasya’daki zulmü anlatmak ve soykırımları hafızalarda canlı tutmak için Kafkasya devletinin kurucusu İmam Mansur’un hayatını konu alan “İmam Mansur” isimli oyunu ve yine Kafkasya’nın unutulmaz efsane komutanı Şeyh Şamil’in mücadelesini anlatan “Şeyh Şamil” isimli tiyatro oyununu sahneye koymuştu.

Oyunlarında sıradanlığın dışına çıkarak tarih ve milli bilinci geliştirmek amacıyla daha çok tarihte yapılan zulümleri, işkenceleri, esaretleri, hak ihlallerini, kahramanlıkları ve liderliği ile öne çıkmış olan insanları ve de onların halklarını konu edinen İsmail Yeşilbağ; ''Tarihi oyun yapmak her bakımdan zordur, maliyeti çoktur, maalesef ki her türlü çarpıklığın ve maddeciliğin öne çıktığı oyunlara ve oyunculara imkânlar tanıyan bazı belediyelerimiz bizi ve bizim gibi grupları görmemezlikten geliyor. Bu konuda oyunu çıkarabilmem için desteklerinden dolayı Kültür Bakanımız Sayın Ömer Çelik Bey'e ve İ.B.B. Kültür Daire Başkanlığına sizin aracılığınızla teşekkür etmek istiyorum. Son olarak oyunlarımız devam ediyor ve tüm sanatseverleri oyunlarımıza bekliyorum'' dedi.

Oyunda rol alan oyuncular: Ahmet Yeşilbağ – Atilla Ozan- Fazıl Ender Uzun – Mustafa Yeşilbağ – Emin Bayram – Atlıhan Çetinkaya – Fatih Yeşilbağ – Sedat Baş.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23