• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Örgüt iddiası da tamamen düzmece

Yeniakit Publisher
2013-12-30 11:50:50 - 2013-12-30 12:12:18
Örgüt iddiası da tamamen düzmece

“Toplum mühendisliği” yada “kirli operasyon” olarak adlandırılan 17 Aralık operasyonun tamamen düzmece olduğu belgelendi.

KENAN KIRAN/İSTANBUL - İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı’nın haberinin dahi olmadığı kirli soruşturmada gözaltına alınan şüphelilerin tamamının “örgüt” suçlamasıyla sorgulandığı ortaya çıktı. 17 Aralık soruşturmasını yürüten savcılar Celal Kara ve Mehmet Yüzgeç’in, operasyonun TOKİ ayağında gözaltına aldığı ve “örgüt” suçlamasıyla tutuklamasını istediği şüphelilerin tamamının tahliye olması dikkat çekiyor.

ŞENCAN: “EKONOMİ OLUMSUZ ETKİLENDİ”

Gazetemize konuşan süpheli avukatı Recep Şencan, “Soyut suç işlemek için, yani ne olduğu bilinmeyen suç veya suçları işlemek için örgüt kurulmaz” dedi.

Şencan, 17 Aralık operasyonuyla Türkiye’nin gündeminin yoğun bir şekilde meşgul edildiğini, toplumda hükümet yetkililerinin ve bürokratların yolsuzluk yaptıkları havasının yayılarak ekonominin de olumsuz yönde etkilendiği bir süreç yaşandığını söyledi.

Soruşturma süreci içerisinde emniyet, savcılık ve sorgu aşamalarında görev yaptığını hatırlatan Şencan, “Soruşturmalar, bir kısım şüpheliler tarafından çıkar amaçlı suç örgütleri oluşturulduğu ve örgütsel birliktelik yolu ile rüşvet aldıkları, bir kısım şüpheliler tarafından çıkar amaçlı suç örgütü ile irtibata geçerek rüşvet verme suçlamalarına dayandırılmıştır” ifadelerini kullandı.

“İnsanların kolayca, örgüt kurma, yönetme ve örgüte üye olma ve örgütle irtibata geçerek yasadışı menfaat ile suçlanması ve kamuoyuna bu şekilde yansıtılması açık bir şekilde insan hakları ihlalidir” diyen Recep Şencan, şunları söyledi:

“Bir örgütten söz edilebilmesi için bir araya gelen insanlar arasında hiyerarşik bir ilişkinin bulunması zorunludur. Suç örgütü soyut bir birleşme değildir, örgütün bünyesinde hiyerarşik bir ilişki hakimdir. Bu ilişki dolayısı ile ‘Örgüt’ üyeleri üzerinde hakimiyet tesis eden bir güç kaynağı niteliğini kazanmaktadır. Bu ilişki içerisinde, örgütün tepesinde planları yapan, emirleri veren bir yönetici veya yöneticiler bulunmalıdır. Suç örgütleri genellikle devlet organlarının bu yönetim merkezine ulaşmasını engellemek için çeşitli örgütsel önlemler almakta, bu bakımdan örgüt içerisinde fonksiyonel olan bir iş bölümüne gidilmektedir. Bu kapsamda her örgüt elemanı kendisinin örgütün faaliyeti bağlamındaki görevinin ne olduğunu, ne tür bir faaliyet göstereceğini ve kime karşı sorumlu olduğunu bilir. Örgütlerin en önemli ayırt edici özelliği, örgüt talimatlarına riayet etmeyen üyelerine karşı yaptırım gücünün bulunması ve uygulanmasıdır”


x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23