• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Operasyonlar sürecek

Yeniakit Publisher
2014-12-21 08:17:00 - 2014-12-20 22:42:57
Operasyonlar sürecek

İstanbul merkezli 14 Aralık operasyonunda gözaltına alınan paralel yapı mensuplarına ilişkin mahkeme kararını Akit’e değerlendiren AK Partili hukukçu vekiller, paralel yapıya yönelik yürütülen bu sürecin daha bitmediğini, operasyonların devam edeceğini kaydettiler.

İstanbul merkezli 14 Aralık operasyonunda gözaltına alınan paralel yapı mensuplarına ilişkin mahkeme kararını Akit’e değerlendiren AK Partili hukukçu vekiller, paralel yapıya yönelik yürütülen bu sürecin bitmediğini kaydettiler. Aralarında Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı ve STV Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca’nın da bulunduğu 12 kişi hakkında karar veren mahkeme; Ekrem Dumanlı ve 7 kişiyi serbest bırakırken, Hidayet Karaca ile birlikte 3 kişiyi tutuklamıştı. 

BU DOSYA HEMEN KAPANMAZ

Akit’e konuşan AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ, yargılama sürecinin hâlâ devam ettiğini kaydederek, “Bu yapının yıllarca başkalarına yaptıkları hemen kapanacak değil. Sürecin geneline baktığımız zaman paralelciler bu süreci tamamen şova çevirdiler. Paralel yapının bir süredir yaptıklarını tüm kamuoyu biliyor. Yargı şu anda görevini yapıyor ve yapmaya da devam edecek. Ama mahkemenin 14 Aralık operasyonu hakkındaki kararı, bu süreç içinde okyanusta bir damla su gibidir. Çünkü 700 bin kişiyi dinleyen, bürokrasi içinde ikinci bir bürokrasi oluşturan, siyaseti takip eden devlet içinden değil, devletin dışından olan bir hiyerarşi bir örgütten bahsediliyor. Onun için bu örgüte yönelik başka süreçler de olacaktır” dedi.

DUMANLI BİLİNÇALTINI ORTAYA KOYDU

Ekrem Dumanlı’nın serbest kalmasından sonra İstanbul Çağlayan Adliyesi’nin önünde yaptığı şovu da eleştiren Hamza Dağ, “Ekrem Dumanlı’nın yaptığı konuşmayla kendi zihninin alt yapısını ortaya koydu. Çünkü Dumanlı’nın ‘Gizli tanık çıkabilir. İhbar mektupları gelebilir’ şeklindeki ifadeleri onun zihnin altyapısını açık bir şekilde gösteriyor. Ayrıca soruşturmanın ilk gününde Ekrem Dumanlı’nın ‘Ben çıkınca Ahmet Şık’ı ziyaret edeceğim’ demesi de muhafazakâr kesimleri de ne kadar ötelediğini gösteriyor” diye konuştu. Hamza Dağ, Hidayet Karaca ve beraberindeki 3 kişinin tutuklanmasına ilişkin ise “Devam eden bir süreç var. Ama onların dosyalarında demek ki yeterli delil ve şüpheler var ki tutuklanmışlar” ifadelerini kullandı.  

ŞOVLARIYLA HUKUK KURALLARINI ÇİĞNEDİLER

AK Parti Afyon Milletvekili Halil Ürün ise; AK Parti Afyon Milletvekili Halil Ürün ise paralelcilerin bu dava sürecinde adliye önünde ve başka yerlerde sürekli şov yapmaları ve Türkiye’yi dünyaya şikayet etmelerinin kabul edilir bir durum olmadığını ifade ederek, “Bir dava hakkında iddianame kabul edilinceye kadar mahremiyet ve masumiyet ilkesi riayet edilmelidir. Ama ne yazık ki bir kısım medya kuruluşları Adliye önünde yaptıkları canlı yayınlarla, bazılarının yaptıkları çeşitli şovlarla, avukatların açıklamalarıyla bu kurallar çiğnendi. Sanıklar hakkındaki iddianame kabul edilinceye kadar dışarıya kesinlikle bilgi verilmemesi gerekir. Ama maalesef en başta bir kısım medya ve bu davayı takip eden avukatlar sanki bu ilkeler hiç yokmuş gibi davrandılar. Oysaki soruşturma esnasındaki mahremiyet, masumiyet ilkelerinden kesinlikle taviz verilmemelidir. Çünkü bu ilkeler, insanların şerefini korumak içindir. Ama ne yazık bu dava süresince başta medya olmak üzere dava avukatları bu mahremiyete hiç dikkat etmediler. Yani bu davada yapılanlar başından sonuna kadar Usul Hukukuna göre yanlıştır” şeklinde konuştu. Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23