• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Operasyon bir darbe girişimi!

Yeniakit Publisher
2013-12-31 19:08:08 - 2014-01-01 10:03:57
Operasyon bir darbe girişimi!

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, 17 Aralık operasyonunun faturasını açıkladı. Operasyonu “mini bir darbe girişimi” olarak nitelendiren Babacan, piyasalardaki hareketliliğe dikkat çekerek, “Kimlerin önceden haberi vardı, araştırıyoruz” dedi

EKONOMİ SERVİSİ - Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, 17 Aralık operasyonundan bu yana ilk kez konuştu. Özel bir televizyon programındaki oturuma katılan Başbakan Yardımcısı Babacan, operasyonu “Mini bir darbe girişimi” olarak nitelendirdi. Piyasalardaki hareketliliğe dikkat çeken Babacan, “Biz, bu siyasi ve ekonomik istikrarı tuğla tuğla inşa ettik. Hiç kimsenin bu istikrarı, Türkiye’nin elinden alıp gitmesine asla izin vermeyiz” dedi.

HATA YAPAN HESABINI VERİR

Yargının ve Emniyet teşkilatının içinde farklı bir yapılanmanın artık çok açık şekilde ortaya çıktığını anlatan Başbakan Yardımcısı Babacan, “Gerçekten bir hata içine düşen varsa bunun mutlaka hesabını verir. Türkiye’nin son 11 yılda elde ettiği kazanımlardan, Türkiye’nin bölgesinde oluşturduğu güç ve dünyada oluşturduğu sesten maalesef rahatsız olan çok ciddi bir kitle var. İçeride ve dışarıda Halkbank’a yönelik ciddi bir gıpta var” diye konuştu.

‘MİNİ DARBE GİRİŞİMİ’

Yabancı yatırımcıların baktıkları tek meselenin “İpler hükümetin elinde mi yoksa Türkiye başıboş bir döneme mi gidiyor?” olduğunu söyleyen Babacan, “Biz bunu e-muhtıra’da yaşadık, parti kapatma davasında yaşadık, orada da soru işaretleri aynıydı. Burada da yargı, Emniyet ve diğer devlet birimleri içinde kurulmuş bir yapının artık darbe diyemeyiz adına çok ağır olur ama mini bir darbe girişimi diyelim. Yatırımcıların, piyasaların bakışı bu yönde’’ değerlendirmesinde bulundu.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23