• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

‘One minute’ oyun oldu

Yeniakit Publisher
2014-12-14 08:16:00 - 2014-12-13 23:59:58
‘One minute’ oyun oldu

2009 yılında İsviçre’nin Davos kasabasında düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu sırasında dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ile İsrail Devlet Başkanı Şimon Peres ve oturum moderatörü David Ignatius arasında yaşanan diyalog tarihe geçmişti.

AKİT / ANKARA - Oyun mucidi Adnan Ali Güneş, bundan ilham alarak tasarladığı yeni strateji oyununa “One Minute” adını verdi. 

Güneş, daha önce tasarladığı “Cennet Bahçesi”, “Nur Çocuk”, “Kızma Mübarek” gibi oyunların yanı sıra yeni tasarladığı “One Minute” oyunuyla çocuklara uyuşturucu, içki, sigara ve kumar gibi kötü alışkanlıkların önlenmesinin yanı sıra dayanışma, yardımlaşma ve bağış gibi iyi alışkanlıkları eğlenerek öğretmeyi amaçlıyor. “Önce doğruyu bilmek gerekir” sloganıyla hazırlanan oyun tarih, genel kültür, Türk-İslam âlimleri, sosyal davranış, doğru karar verme, kötü alışkanlıkların zararları, arkadaş seçimine yönelik bilgileri de içeriyor.

OYUNUN İÇERİĞİ

En az 2 kişiyle oynanan oyunda fırıldak dönüyor, piyon kutucukların üzerinde gelen sayı kadar ilerliyor. “One Minute” oyunu 4 takım piyon, sayı topacı, oyun tablası yanında “One Minute sorusunu bil”, “Bin, 2 bin, 10 bin ve 50 bin liralık bağış kartları” ve “Sürpriz kartlar”dan oluşuyor. Fırıldağı çevirdiğinizde eğer piyon üzerinde “Dikkat uyuşturucu madde geleceğinizi karartır” yazılı kutucuğa denk geldiyse işte o zaman ceza sizi bekliyor.

UYUŞTURUCUYA “ONE MINUTE”

Güneş, oyunun ilgi gördüğünü ve yerli oyunlar arasına girdiğini dile getirdi. Daha önce masaüstü oyunları hazırladığını anlatan Güneş, “Sayın Cumhurbaşkanımız, başbakanlığı döneminde Davos’ta ‘One minute’ çıkışıyla İslam âlemini ayağa kaldırdı, biz de uyuşturucuya ‘One minute’ demek için bu oyunu tasarladık” dedi.Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23