• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Ömer Çelik: Genç sanatçılar yarışmayla desteklenecek

Yeniakit Publisher
2015-02-07 21:01:00 -
Ömer Çelik: Genç sanatçılar yarışmayla desteklenecek

Kültür Bakanlığı, geleceğin sanatçılarına destek olmak için kolları sıvadı. Bakan Çelik, Genç sanatçıları keşfetmek, yenilikçi üretimleri arttırmak ve eserlerin geniş kitlelerce izlenmesini sağlamak amacıyla “Genç Güncel Sanat Proje Yarışması” başlattıkları müjdesini verdi.

Hükümetin sanat ve sanatçıyı teşvik için planladığı projelerin bir yenisi daha ana hatları ile belli oldu. Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, sanatçıları desteklemek, genç sanatçıları keşfetmek, yenilikçi üretimleri arttırmak ve eserlerin geniş kitlelerce izlenmesini sağlamak amacıyla “Genç Güncel Sanat Proje Yarışması” başlattıklarını belirtti.

Bakanlık olarak yeni bir yarışma yapacaklarını anlatan Çelik, “Günümüz sanatının başlıca dinamikleri olan fotoğraf, video, yerleştirme, yeni medya, resim, çizim, obje ve benzeri üretimleri, ülkemizdeki güncel sanatı ve sanatçıları desteklemek amacıyla ‘Birlikte Yaşama Kültürü’ konulu ‘Genç Güncel Sanat Proje Yarışması’ düzenlemeye karar verdik” ifadelerini kullandı. Bakan Çelik, yarışmaya, üniversitelerin güzel sanatlar fakültelerinin ilgili dallarında öğrenim gören lisans ve lisansüstü öğrencilerin başvuru yapabileceklerini kaydetti.

SON TARİH 3 NİSAN

Söz konusu yarışmanın şartname ve katılım formlarının ilgili fakülteler ile Bakanlık web sitesinden temin edilebileceğini bildiren Kültür ve Turizm Bakanı Çelik, şunları söyledi: “Düzenlediğimiz bu yarışmamıza başvurular, 3 Nisan 2015 tarihi mesai bitimine kadar sürecek. Yarışma kapsamında 10 kişiye 7 bin 500’er lira başarı ödülü ve başarı belgesi verilecek. Ayrıca 10 kişiye de 2 bin 500’er lira mansiyon ödülü ve başarı belgesi verilecek. Bu yeni girişimimizle birlikte yeni sanat akımlarını Bakanlık ile buluşturmak ve bu alanda genç sanatçıları desteklemek şeklinde bir çabamız var”

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23