• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Olimpiyat değil rezil hayat! Fransa dini değerleri ayaklar altına alıp ezdi

Yeniakit Publisher
2024-07-27 13:49:00 -
Olimpiyat değil rezil hayat! Fransa dini değerleri ayaklar altına alıp ezdi

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları açılış töreni, çığır açan unsurları ve tartışmalı temsilleriyle dikkat çekti. Gerçekten de rezillikte çığır açan törende Hz. İsa’ya da hakaret edildi. Törenin sonunda yansıtılan "Son Akşam Yemeği" tablosu, İslam dünyasında olduğu gibi Katolik dünyasında da büyük tepki topladı. Bu koreografide Hz. İsa’nın yerine mavi kanı temsil eden sapık ve çıplak bir LGBT’liyi ‘Hz. İsa’nın yerine ‘Son Akşam Yemeği’nin önüne oturttular. Fransa dini değerleri ayaklar altına alıp ezdi.

Yeniakit.com.tr

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nın açılış töreni, çığır açan bir etkinlik olarak tanımlandı. Rezillikte çığır açan bu etkinlikte Paris'in sokaklarında gövde gösterisi yapan transseksüeller olimpiyatları gölgede bıraktı.

Parisin sokakları burada fotoğraflarını yayınlayamayacağımız görüntülerle doldu taştı. Ailelerin, çocukların gözlerinin önünde sergilenen ‘Lut Kavmi’ adetleri dünya televizyonlarından da canlı olarak yayınlandı.

 

Törenin sonlarına doğru, Louvre Müzesi'nde yer alan Leonardo da Vinci'nin ünlü tablosu "Son Akşam Yemeği"nin bir temsili yansıtıldı. Tören bu sembolik görüntüyle tamamlandı. Ancak, bu temsil din karşıtlığı sınırlarında dolaşarak LGBT gösterisine dönüştü. Her türlü rezilliğin sergilendiği gösteriler büyük tepki aldı.  Avrupa basınında yapılan yorumlara göre bu durum, 'bazı değerlerin kaybolması riskini' beraberinde getirdi.

Türkiye’de yayınlanan bazı gazeteler bu rezilliği “Paris 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları Açılış Töreni'nde renkli görüntüler” manşeti ile verdi.

 

LaLiga Başkanı Javier Tebas, törende "Son Akşam Yemeği"nin kullanılması hakkında sert eleştirilerde bulundu. Tebas, "Kabul edilemez, saygısızca, rezilce. Paris'teki Olimpiyat Oyunları'nda Son Akşam Yemeği görüntüsünün kullanılması Hristiyan olan bizlere bir hakarettir. Dini inançlara saygı nerede?" ifadelerini kullandı. Tebas'ın yanı sıra birçok Fransız ünlü de eleştirilere katıldı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Abudlha

Dinler dünyada da Türkiyede de masala dönüşüyor. Şaşırmayın sonra neden dinsizlik artıyor diye.

Kuzey orhun

Fransa böyle devam etsin aile kurumunu tamamen ortadan kaldırınca 50 yıl sonra fransız diye bir millet Dünya üzerinden silinir ,fransadaki şimdiki müslüman azinliklar yarının fransasinda hükmederler .Inşallah Fransa Avrupada ilk müslüman olacak ülkelerden biri olur.AMINNNN.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23