• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
5
Okullarda yeni müfredat heyecanı! Yarın başlıyor

2024-09-08 12:38:21
Okullarda yeni müfredat heyecanı! Yarın başlıyor

Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarında 2024-2025 eğitim-öğretim yılı, yarın "Çanakkale'den Gazze'ye Bağımsızlık Ruhu ve Vatan Sevgisi" temasıyla hazırlanan açılış dersiyle başlayacak. Türkiye genelinde 20 milyondan fazla öğrenci ders başı yapacak.

#1
Foto - Okullarda yeni müfredat heyecanı! Yarın başlıyor

YENİ MÜFREDAT KADEMELİ BAŞLATILIYOR Bu yıl eğitim-öğretim süreçlerinde bir dizi yenilikler hayata geçirilecek. Bu kapsamda, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamındaki yeni müfredat, anasınıfı ile 1, 5 ve 9. sınıflarda ilk kez uygulanacak. Yeni müfredat ile ders içerikleri yüzde 35 sadeleştirildi.

#2
Foto - Okullarda yeni müfredat heyecanı! Yarın başlıyor

Yeni müfredatla eğitime başlayacak ilk kademelerde bu yıl bakanlıkça hazırlanan "beceri örgüsü" temelli ders kitapları okutulacak. Yeni müfredat doğrultusunda hazırlanan yeni kitaplarda, karekodlar içerisinde etkinlikler, animasyonlar, simülasyonlar, dijital tarih, artırılmış gerçeklik ve yapay zekayla desteklenmiş uygulamalara yer verilerek, öğrencilerin yardımcı kaynağa ihtiyaç duymadan öğrenmeleri hedeflendi.

#3
Foto - Okullarda yeni müfredat heyecanı! Yarın başlıyor

Ayrıca 2024-2025 eğitim-öğretim yılı hazırlıkları kapsamında, ücretsiz ders kitapları da öğrencilere ulaştırıldı. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'ne ilişkin öğretmenlere eğitimler verildi. 2024-2025 eğitim öğretim yılındaki ana gündem konularından biri de mesleki ve teknik eğitim olacak. "Herkesin bir mesleği olmalı" şeklinde ana felsefesi bulunan Mesleki ve Teknik Eğitim Politika Belgesi kapsamında mesleki ve teknik eğitimi güçlendirecek, üretim sektörüne nitelikli eleman teminini mümkün kılacak bir dizi yeni uygulama hayata geçirilecek. Ortaokulların 7 ve 8. sınıflarında zanaat atölyeleri oluşturulmasının ardından bu yıldan itibaren mesleki ve teknik Anadolu liselerinin bünyelerinde meslek ortaokulları açılacak. Öğrencilerin erken yaşta spora yönlendirilmesi ve yetenekli öğrencilerin keşfedilmesi amacıyla 9 ilde belirlenen 9 spor lisesi bünyesinde ülkenin ilk "spor ortaokulları" yeni eğitim-öğretim dönemi itibarıyla öğrenci kabul edecek. Milli Eğitim Bakanlığınca, ilkokul 1. sınıf şubeleri ile sınıf öğretmenleri ve ortaokul 5. sınıf şubeleri, e-Okul sistemi üzerinden otomatik olarak ilk kez belirlendi. Bakanlıkça bu yıl okul ile aile işbirliğini güçlendirmek amacıyla "Velivizyon" platformu hayata geçirildi.

#4
Foto - Okullarda yeni müfredat heyecanı! Yarın başlıyor

İETT VE METRO SEFER SAYILARI ARTIRILIYOR İETT, okulların açılmasından itibaren her gün bin 716 ek sefer yapacak. 137 binden fazla yolcu bu seferlerle toplu taşımaya yönlendirilmiş olurken, 114 bin aracın bu tedbirlerle trafikten çekilmesi hedefleniyor. Metro İstanbul da 435 ilave sefer planlıyor. Bu seferlerle yaklaşık 500 bin yolcunun toplu taşımaya yönelmesi bekleniyor. Böylelikle 433 bin aracın İstanbul trafiğine çıkmaması bekleniyor.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Teşekkürler.

Müthiş bir model.Kimler yaptı ise,kimler düşündü ise bravo.Bu proğramTürkiye yi uzay çağının ötesine götürür.İyi uygulanırsa.Türkiye hep birinci olur.

Güzel model

Her yönüyle mükemmel olmuş.Hazırlayanlar yıllarca,aylarca çok çalışmışlar.Böyle çok güzel bir model yapmışlar.Ş
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23