• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Okullara da fitne soktular

Yeniakit Publisher
2014-02-28 10:37:00 -
Okullara da fitne soktular

Cemaat destekli kurulan eğitimci sendikası Aktif-Sen’in okullarda eğitimci ve öğrencileri baskı altına almaya çalıştığı ortaya çıktı. Okullarda ‘aktif’ konumda olan idareciler öğretmenlere yönelik yıldırma politikası uygularken, öğrencileri de cemaate kazandırma yolunda uygulamalara imza atıyorlar.

KORAY TAŞDEMİR / MEHMET ÖZMEN - Cemaat destekli kurulan eğitimci sendikası Aktif-Sen’in okullarda eğitimci ve öğrencileri baskı altına almaya çalıştığı ortaya çıktı. Okullarda ‘aktif’ konumda olan idareciler öğretmenlere yönelik yıldırma politikası uygularken, öğrencileri de cemaate kazandırma yolunda uygulamalara imza atıyorlar. Paralel yapının okullardaki temsilcileri, öğrencilere cemaatin yayınları ve Fetullah Gülen’in hayatını anlatan kitapları ‘ödev’ olarak verirken, Aktif-Sen üyesi öğretmenlerin belirli sınıflarda görevlendirilerek öğrenciler üzerinde etkin olması  sağlanıyor.

CEMAAT YANLISI MÜDÜR YARDIMCISI

Esenler İmam Hatip Lisesi Müdür Yardımcısı olarak görevlendirilen cemaate yakınlığı ile bilinen Semra Yıldız, göreve geldiği günden itibaren cemaatin afişlerinin okulun her yerine asılmasını sağlayarak cemaat propagandası yapıyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün onayı olmayan afişler okul panolarında yer buluyor. Gazetemize konuşan veliler; “Okullar MEB’e mi bağlı cemaate mi ?”dediler.

OKULLARDA “HERKES O’NU OKUYOR”

Öğretmenler odasında siyaset yapan müdür yardımcısı Semra Yıldız, öğrencileri umre gezisiyle cemaate kazandırmaya çalışıyor.  Öğrencilere söz konusu kitaplar okutularak bir yarışma düzenleneceği ve yarışmayla bin 400 kişinin ödül olarak umreye gönderileceğini vaad ederek bu kitapların öğrenciler tarafından okunmasını sağlanırken, diğer yandan Aktif-Sen üyesi öğretmenler eliyle de sözkonusu kitapların “ödev” olarak okutulmasına çalışılıyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın eleştirdiği kitaplar listesinde yer alan Reşit Haylanmaz’ın kitapları da cemaate yakınlığı ile bilinen öğretmenler tarafından öğrencilere tavsiye ediliyor.

İMAM HATİP MESLEK DERSLERİ HOCALARI EKARTE EDİLİYOR

2013-2014 eğitim öğretim yılının ikinci döneminde cemaat destekçisi öğretmenler Tarih, Türk Dili ve Edebiyatı gibi branşlarda eğitim vermelerine rağmen cemaatin kitapları öğrencilere okutturuluyor. Meslek dersleri hocaları; “Din eğitimini biz verirken, dini içerikli kitapları biz seçmeliyiz ve bu kitaplar Milli Eğitim Bakanlığı müfredatına uyumlu olmalı” diyorlar.

YILDIZ: SENİ POLİSE İHBAR EDERİM

Esenler İmam Hatip Lisesi Müdür Yardımcısı Semra Yıldız, sorularımız karşısında sinirlendi ve muhabirimizi tehdit etti, hakkındaki iddiaları ise yalanlayamadı.

AKİT: İyi günler, Hocam okulunuzla alakalı bir iddia var, Herkes Onu Okuyor kampanyası ile alakalı okulun duvarlarında afişler varmış. Bunun için İlçe ya da İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden izin alınmadığı ve sizin de bu konuda baskı yaptığınız iddia ediliyor?

SEMRA YILDIZ: Siz kimsiniz? Siz böyle saçma sapan bir şey için nasıl arayabiliyorsunuz. Saçma sapan konuşmayı adet haline getirdiniz herhalde.

AKİT: Afişleri okula sizin astırdığınız iddia ediliyor.

YILDIZ: İddia eden kimse gelsin söylesin, o afişleri ben mi asmışım?

AKİT: Okulda Fethullah Gülen’in kitapları okunduğu takdirde umreye gönderme durumu var mıdır?

YILDIZ: Umreye gönderiyorsa bana ne. Yarışmayı ben mi düzenliyorum.

AKİT: Okulda böyle bir kampanya var mıdır, yok mudur?

YILDIZ: Her okulda kitap okuma kampanyaları olabilir. Okunması yasaklanmış bir kitap mı var?

AKİT: Reşit Haylanmaz’ın kitaplarının Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yasaklandığı söyleniyor?

YILDIZ: Bunu kimi söylüyorsa onu bulun. Ben öyle bir şey duymadım.

AKİT: Bu kampanyaya izin verdiniz mi? İlçe ya da İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden izin alındı mı?

YILDIZ: Benden kimsenin bunun için izin almasına gerek yok.

AKİT: Sizden izin almadan bu afişleri panolara kim astı?

YILDIZ: Senden mi izin almaları gerekiyor? Sen kimsin ki!

AKİT: Okulda cemaat propagandası yapıldığı iddia ediliyor?

YILDIZ: Senin cemaatinin de propagandası yapılıyor bununla da mı beni suçlayacaksınız? Gidip seni polise ihbar ederim, okulu böyle şeyler ile meşgul edemezsin kimsin ki sen?
Yeni Akit Gazetesi

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23