• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Okmeydanı savaş alanı

Yeniakit Publisher
2014-05-24 08:01:00 - 2014-05-24 09:28:10
Okmeydanı savaş alanı

Uzunca bir süredir Okmeydanı’nı mesken tutan DHKP-C’li teröristlerin yüzlerce öğrencinin eğitim gördüğü bir liseyi basma girişimi sonrası başlayan olaylarda, 2 vatandaş hayatını kaybetti. 8 polisin yaralandığı olaylarda, iki pompalı tüfekle bir tabanca ele geçirilirken, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, “Bu katiller mutlaka hukuk karşısına çıkarılacaktır. Yüzü maskeli grupları dikkatlice takip ediyoruz. Yakalayıp adliyeye çıkaracağız. Devletin, milletin gücünün üzerinde bir güç görenlere gerekli dersi vereceğiz” açıklamasında bulundu.

HABER MERKEZİ - DHKP-C yanlısı bir grubun Soma’daki maden faciası ve ‘Berkin Elvan’ı bahane edip önceki gün İTO Lisesi’ni işgal etme girişimi ile başlayan olaylarda, Uğur Kurt isimli bir vatandaşın başından vurulması üzerine terör grupları harekete geçti. Okmeydanı’nı savaş alanına çeviren terör yandaşlarının attığı parça tesirli bomba bir vatandaşın ölümüne, 8 polisin yaralanmasına neden oldu. Başlatılan soruşturma sonrası olay yerinde inceleme yapmak isteyen savcı ve cinayet masası amiri de gözü dönmüş grup tarafından linç edilmek istendi.

PARÇA TESİRLİ PATLAYICI ÖLDÜRDÜ

Cemevinde cenaze törenine katılan Uğur Kurt’un başından vurulması üzerine Okmeydanı ve çevresini savaş alanına çeviren DHKP-C’li terör gruplarına polis biber gazıyla karşılık verdi.

Mithatpaşa Caddesi’nde önlem amaçlı bulunan Çevik Kuvvet polislerine zaman zaman taş ve şişe atıldı. Polis ekipleri de TOMA ile tazyikli su sıkarak göstericilere müdahalede bulundu. Göstericiler, polislerin olduğu bölgeye parça tesirli boru tipi el yapımı patlayıcı attı. 7 polis memurunun, parçaların isabet etmesi sonucu muhtelif yerlerinden yaralandığı, başından ağır yaralanan bir vatandaşın ise kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği belirtildi. Teröristlerin saldırısı sonrası hayatını kaybeden vatandaşın kimliğinin belirlenmeye çalışıldığı kaydedildi.

TERÖRİSTLERE GEREKEN DERS VERİLECEK

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Okmeydanı’nda yaşanan olaylarla ilgili konuştu. “Bu olaylarla ilgili Okmeydanı’ndan ajitasyonlar yaparak, toplumu tahrik eden, şehrimizin güvenliğini tehlikeye atanları dikkatlice takip ediyoruz. Gerek emniyet güçlerine yapılan saldırılar gerek, iki vatandaşımızın hayatını kaybetmesi ortada bir provokasyon olduğunu göstermektedir” diyen Mutlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu katiller mutlaka hukuk karşısına çıkarılacaktır. Yüzü maskeli grupları dikkatlice takip ediyoruz. Yakalayıp adliyeye çıkaracağız. Devletin, milletin gücünün üzerinde bir güç görenlere gerekli dersi vereceğiz.”

Uğur Kurt’un hayatını kaybetmesi nedeniyle baş sağlığı dileyen Mutlu, Emniyet teşkilatı içerisinde o bölgede bulunan güvenlik görevlilerinin silahları üzerinde balistik incelemelerin yapıldığını, adli ve idari soruşturmanın devam ettiğini söyledi.

“PARÇA TESİRLİ BOMBALI SALDIRI GERÇEKLEŞTİRİLDİ”

Mutlu, “Uğur Kurt’un rahmetli olmasından hemen sonra Okmeydanı bölgesinde başka sıkıntılar da oldu. Özellikle bölgede ellerinde silah olan kişileri silahlarıyla birlikte ele geçirdik. Ayrıca 3 el yapımı parça tesirli bombalı saldırı gerçekleştirildi.

Bu olaylarda malesef 7 polis memurumuz yaralandı. 1’i ağır olmak üzere 2 de vatandaşımız yaralandı. Bu ağır yaralı olan vatandaşımız da maalesef vefat etti. Maalesef akşamki bombalı saldırıda yaralanan vatandaşlarımızdan birini kaybetmiş olduk. Maalesef bu olaylarda 2 yurttaşımızı kaybetmiş bulunuyoruz. Herkesin sükunet içerisinde bu olayların normalleşmesi konusunda bizlere yardımcı olması lazım. İstanbul’un ve Türkiyemizin güvenliği için hepimizin ortak bir sorumluluk duygusuyla hareket etmemiz lazım” dedi.

POLİSLERİN SİLAHLARINA EL KONULDU

Uğur Kurt’un ölümü ile ilgili yapılan araştırma kapsamında olay anında görevli bazı polislerin silahlarına el konuldu. Öte yandan İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün yaptığı operasyonlarda provokatif eylemde kullanılmak üzere saklanan iki pompalı tüfekle bir tabanca ele geçirildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Milletimizin huzurunu ve kardeşlik duygularını bozmaya yönelik her türlü eylem ve girişime karşı, güvenlik güçlerimiz hukuk sınırları içerisinde kalarak mücadelesini kararlılıkla devam ettirmektedir” ifadelerine yer verildi.

CEMEVİNDE TÖREN DÜZENLENİP SİVAS’A GÖNDERİLDİ

Gazi Mahallesi, Sancaktepe ve Sultangazi’de de eylemler düzenlenirken, Uğur Kurt’un cenazesi Okmeydanı Cemevi’nde düzenlenen törenin ardından memleketi Sivas’a gönderildi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23