• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Öğretmene şiddet son bulmalı!

Yeniakit Publisher
2016-03-16 23:31:00 - 2016-03-16 23:39:22

Eğitim-Bir-Sen İstanbul 1 Nolu Şube tarafından organize edilen eylemde; öğretmen, veli ve öğrencilerin geniş katılımıyla “ÖĞRETMENE ŞİDDETE HAYIR” denildi…

Eğitim-Bir-Sen İstanbul 1 Nolu Şube Başkanı Ferhat ÖZTÜRK tarafından yapılan basın açıklamasında:

“Milletin çocuklarını eğitmekten başka amacı olmayan öğretmenlerimize yönelik saldırıları bir kez daha kamuoyuna taşımak için bu gün buradayız. Bugün önünde bulunduğumuz Esenler Hasip Dinçsoy İlkokulu öğretmenlerinden Duygu GALAPBAR arkadaşımız maalesef cehaletin kurbanı seçilmiş, Öğrencisini eğitmek ve topluma kazandırmaktan başka hiçbir amacı olmayan öğretmenimiz görevi başında iken bir öğrencinin özel güvenlikçi teyzesi tarafından darp edilerek şiddete maruz kalmıştır. Bu menfur saldırıyı şiddetle kınıyor, protesto ediyoruz. Velilerimizin en değerli varlıkları biz öğretmenlere emanet edilen çocuklarıdır. Geleceğimiz olan çocuklarımızla ilgili yaşanılan problemlerin çözümü de aynı hedefte yürüyen eğitim dünyasının paydaşlarının karşılıklı diyalogudur. Öğretmene yönelik en basitinden en ağırına kadar hiçbir şiddet türü yaşanan sorunların çözümü olmamıştır ve olmayacaktır.

Toplumda giderek artan ya da arttırılan şiddet olayları insan davranışlarını da etkilemiş ve yaşanılan sorunların çözümünde sıklıkla şiddete başvurulmaya başlanmıştır. Devletin vatandaşla buluştuğu en uç noktası olan öğretmenlerimiz de şiddet davranışları ile karşı karşıya kalmakta ve görevlerini yerine getirirken sürekli yaşadıkları şikayet edilme tedirginliğinin yanı sıra şiddete maruz kalma kaygısı yaşamaktadırlar. Tehdit ile başlayıp darp etme, yaralamaya hatta ölüme kadar giden şiddet davranışları öğretmenlerimizin sağlıklı bir ruh hali içinde derse girme ve öğrencileri ile buluşmalarının önündeki en büyük engel olarak ortaya çıkmaktadır.

Öğretmene saldıranlar bilmeliler ki onlar sadece öğretmeni yaralamakla kalmıyor; aynı zamanda geleceklerini de yok ediyorlar. Bir eğitimciye saldırmak demek aynı zamanda bilime ve ülkenin geleceğine saldırmak demektir.

Öğretmene uygulanan şiddetin temelinde öğretmene olan saygı ve sevginin azalmasının payı elbette çok büyüktür. Bu konuda yetkililere, velilere ve eğitim kurumlarına çok iş düşüyor. Herkes şunu bilmelidir ki öğretmen asla sahipsiz değildir. Bütün gücümüzle arkadaşlarımızın yanında olacak ve arkadaşlarımızın uğradığı şiddetin takipçisi olacağız.

Buradan bütün sorumlulara sesleniyoruz: Şiddetin her türlüsüne, nereden ve kimden gelirse gelsin karşıyız.

Maalesef bu gün öğretmenlerimiz saldırılara karşı savunmasızdır. Eğitim Öğretim Kurumlarında alınması gereken güvenlik tedbirleri yeterince alınamıyor, sorumluluk öğretmenlere bırakılıyor. Bu gün okullarımızda halen özel güvenlik tedbirlerinin alınamaması velilerimizin ihmalkâr davranması Milli Eğitim Bakanlığının okullarda şiddete yönelik gerekli tedbirleri almaması öğretmenlere saldırıyı her geçen gün artırmaktadır.

Yetkilileri öğretmenlere sahip çıkmaya çağırıyoruz. Öğretmene yönelik şiddetin bir an önce son bulmasını istiyoruz. Sorun sadece emniyet tedbirleri yönünden ele alınmamalı şiddetin nedenlerini ortadan kaldıracak uygulamalara da ağırlık verilmelidir. Bu önlemlerin önemli bir kısmı da eğitim yoluyla alınacaktır. Bu manada müfredat yeniden ele alınmalı, eğitime ağırlık verilmeli, öğretmene saygı yeniden tesis edilmelidir.

Milli Eğitim Bakanlığı, eğitimcilere yönelik her saldırının sıkı takipçisi olmalıdır. MEB ALO 147 Hattıyla çalışanının karşısında değil, yanında olacağını derhal göstermeli; yargıya intikal etmiş davalarda kendi personelinin haklarını sonuna kadar takip etmeli ve savunmalıdır. Bakanlık nerede duracağı belli olmayan bu şiddetin olaylarının bir an önce son bulması için gereğini yapmalıdır.

Değerli Basın Mensupları, Saygıdeğer Arkadaşlarım,

Kimsenin yaptığı cezasız kalmamalı. Basınımız eğitimcilerin uğradığı şiddet kadar, saldırganların alacakları cezalara da yer vermelidir. Saldırganların hak ettiği cezayı almaları için var gücümüzle çalışacağız. Arkadaşımız, meslektaşımız Duygu GALAPBAR’ın şahsında saldırıya uğraya tüm eğitimcilere geçmiş olsun diyor, şiddete uğrayarak hayatını kaybeden meslektaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyor basın açıklamamıza katılarak mesleğine, meslektaşına sahip çıkan siz değerli katılımcılara yürekten teşekkür ediyoruz."      

Dedi…          

Öğretmen ve velilerin yoğun ilgi gösterdiği açıklama öğrenci ve öğrenci velilerinin de katılımıyla atılan sloganların ardından olaysız bir şekilde sona erdi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23