• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Öğrencileri provoke eden Antalya TED Koleji öğretmeni gözaltında!

Yeniakit Publisher
2023-10-30 23:40:00 - 2023-10-31 00:13:15

Antalya'da 29 Ekim konuşmasında öğrencileri siyasi söylemlerle provoke eden TED Koleji'nin edebiyat öğretmeni hakkında adli işlem başaltıldığı öğrenildi.

Antalya Türk Eğitim Derneği (TED) Koleji’nde edebiyat öğretmeni E.K., Türkiye Yüzyılı’nı hedef alan konuşmasıyla öğrencilerini provoke etti.

Sosyal medyada infiale sebep olan görüntülere ilişkin, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma başlatıldı.

Öğretmen hakkında "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan adli işlem yapıldığı bildirildi.

Antalya İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, “Muratpaşa ilçesinde faaliyet gösteren Türk Eğitim Derneği(TED) Antalya Koleji’nde bir kadın edebiyat öğretmeninin, Cumhuriyet kutlamaları sırasında yaptığı konuşmada kaydedilen görüntülerin sosyal medya hesaplarından paylaşılarak, konuşma içeriğinde; Türkiye Yüzyılını hedef aldığı, bir eğitim kurumunda siyaset yapıldığı, birlik ve beraberliği zedeleyerek, ayrıştırıcı tutumun sergilendiği şekilde görüşleri üzerine Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmada şüpheli E.K., yakalanmıştır. Şahıs hakkında, ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama’ suçundan adli işlem yapılmaktadır” denildi.

Ne demişti?

Edebiyat öğretmeni olduğu öğrenilen E.K. öğrencilerine şunları söylemişti:

"Bir yanda Anayasa'ya 'cumhuriyet' yazdırmak için ömrünü feda edenler, bir yanda onu yok etmeye çalışan Türkiye Yüzyılı masalına herkesi inandırmaya çalışanlar... Peki tüm bunlar olurken sen neredesin?

Onun için canını vermeye hazır olanların yanında, onun adını anmaktan imtina edenlerle beraber, Cumhuriyet'in bütün nimetlerinden faydalanıp onu yok etmeye çalışıyorlar"

Putin'den 29 Ekim mesajı" target="_blank">
Putin'den 29 Ekim mesajı
Putin'den 29 Ekim mesajı

Dünya

Putin'den 29 Ekim mesajı

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Español

Bu ogretler yux yilimizi vcaldi yuz kirbac ve ege denixine gonderin

Gültekin

BU SAHTEKAR EĞİTİMCİ CUMHURİYET KELİMESİNİN, KELİME OLARAK KALMASINDAN YANA UYGULAMA VARMIŞ GİBİ HALKI KIŞKIRTMASI ASLA HOŞ GÖRÜLEMEZ, DÜNYA DEVLETLERİN GÖRDÜĞÜ ÜLKEMİZDEKİ GELİŞMELERİ, BİR EĞİTİMCİNİN GÖREMEMESİ ÇOK DÜŞÜNDÜRÜCÜDÜR, BÖYLELERİN ELİNDE GENÇLERİMİZ ZEHİRLENMESİNLER. ÜLKEMİZDE CUMHURİYET OLMASAYDI BU GELİŞMELER NASIL ELDE EDİLEBİLİRDİ? DİYE KENDİSİNE SORMAK LAZIM.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23