• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

“ODTÜ’de yasal prosedürü uyguladık”

Yeniakit Publisher
2013-10-21 21:59:59 - 2013-10-22 04:25:35
"ODTÜ’de yasal prosedürü uyguladık"

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Büyükşehir Belediyesinde düzenlediği basın toplantısında, ODTÜ’nün koruma ve parselasyon planının yürürlüğe girdiğini hatırlattı.

ANKARA - Bunun üzerine sıcak havadan da yararlanıp ODTÜ yolunu kısa sürede Ankaralıların hizmetine açmak istediklerini belirten Gökçek, “Bayramın bitmesini müteakip, bir gece aniden girerek orayı açtık” ifadesini kullandı.

Gökçek, çalışmalar sırasında, ODTÜ’nün tespitine göre 292 çam, 133 dişbudak, 916 ahlat, 293 badem, 58 kavak, 696 diğer yapraklılar olmak üzere 2 bin 388 ağacın araziden kaldırıldığını söyledi.
Belediyenin fiyat tespitlerine göre ağaçların 211 bin lira tuttuğunu dile getiren Gökçek, “Bu parayı da bugün(dün) itibarıyla ODTÜ’nün banka hesabına yatırdık. Fiyatlara itiraz olursa herhangi problem çıkarmayız. ODTÜ’ye yardımcı olmak bizim için onurdur” diye konuştu. Gökçek, “İmar Kanunu’na göre, plan yürürlüğe girdiği andan itibaren her türlü iş ve işlemi yapabilirsiniz. Türkiye’deki bütün belediyelerin istisnasız uygulaması budur. Herhangi itiraz olursa, mahkemeden yürütmeyi durdurma kararı verilirse onun da gereği her zaman yapılabilir. Biz yasal olarak prosedürü yerine getirdik. İşler mümkün olduğu kadar hadise olmadan, kimseye zarar verilmeden gerçekleşsin istedik. Herhangi bir olay olmaması, ne kadar isabetli düşündüğümüzü açık ve net ortaya koydu” dedi.

“CAMİ ODTÜ’NÜN ARAZİSİNDE DEĞİL”


“Cami yapılmasına” yönelik itirazları hatırlatan Gökçek, planlama alanında Hazineye ve şahıslara ait yerlerin de bulunduğunu söyledi. Caminin de ODTÜ’nün arazisinde olmayacağını dile getiren Gökçek, “Cami Anayasa Mahkemesi’nin civarında bir yere, İncek’e konulmuş. Yani ODTÜ’nün arazisinde değil. Ayrıca orada mevcut arazi ODTÜ’ye ait değil, kamu arazisi. Kamudan veya Hazinenin payından karşılanmak suretiyle verilecek yer. Yani burada da itiraz edilebilecek bir konu kesinlikle yok” diye konuştu.

MARJİNALLER OLAY ÇIKARMA PEŞİNDE

ODTÜ’lü öğrencilere seslenen Melih Gökçek, “Bu yeri Ankaralılar ve özellikle ODTÜ’lüler için yapıyoruz. Yapılacak yoldan en fazla yararlanacak kişiler ODTÜ’lüler” dedi. Gökçek, ODTÜ’deki bazı öğrencilerin konuya bakışının tamamen ideolojik olduğunu, marjinal grupların özellikle hadise çıkarmak istediklerini savundu. Sadece planın gereğini yaptıklarını vurgulayan Gökçek, herkesin yasalara saygılı olmasını istedi. Gökçek, “Yasalara uymadığımızı iddia eden varsa savcılık yolu açık, ayrıca idari mahkemede yürütmeyi durdurma kararı almaları için itiraz merci açık. Hukukun dediğine zaten söyleyeceğimiz en ufak bir şey yok” diye konuştu.

Öte yandan; Ankara Barosuna kayıtlı Avukat Sedat Vural, ODTÜ arazisinden geçecek yolla ilgili, “koruma amaçlı nazım ve uygulama imar planlarının”, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca onanmasına ilişkin karara itiraz etti. Dünkü protesto olaylarında ise 1 kişi gözaltına alındı.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23