• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

ODTÜ Rektörü yasakçıları savundu

Yeniakit Publisher
2013-09-23 21:07:07 - 2013-09-23 21:07:56
ODTÜ Rektörü yasakçıları savundu

ODTÜ’nün 2013-2014 Akademik Yılı açılış töreninde konuşan Rektör Ahmet Acar, ODTÜ’de başörtülülere saldıran yasakçıları savunarak, olaya tepki gösteren yayın organlarını suçladı.

Yaptığı konuşmada sıkça kutuplaşmalardan bahseden Acar, ODTÜ’ye kayıt yaptırmaya gelen başörtülü öğrencilerin maruz kaldığı baskıları ise görmezden geldi.
ODTÜ’ye yeni gelen öğrencilerin kayıtlarının ikinci gününde yaşanan bir olay nedeniyle üniversitelerini hedef alan tepkilerin düzeyi ve niteliğine de değinen Acar, ‘’Konu hakkındaki rektörlük duyurusunda da açıkça belirttiğimiz gibi, söz konusu olayın başı örtülü öğrencilerin öğrenim hakkının kısıtlanması ile ilgili bir yönü yoktur’’ iddiasında bulundu.
Olayın adli makamlara yansıdığını belirten Acar, üniversitenin de bu konuda bir ön soruşturma başlattığını hatırlattı. Acar, şöyle devam etti:
‘’Ancak birçok basın organında yer alan şiddetli ve yaygın suçlama ve çağrılar, biraz önce anlattığım anlamda, toplumumuzdaki önyargı ve kutuplaşmanın ne kadar derin olduğunu ve daha da derinleştirecek ölçüsüz ve temelsiz tepkilerin ne kadar kolay verildiğini göstermektedir. Bu tür olaylara hınçla yaklaşmanın toplumumuzu daha da gereceğini görüyoruz. Öncelikle siyasetçilerimizin ve fikir önderlerinin, tutum ve davranışlarıyla ve uyguladıkları politikalarla kutuplaşmaların artması için değil, azalması için örnek olmalarını bekliyoruz.’’
ODTÜ’deki yol tartışmalarına da değinen Acar, “Üniversite yönetimi olarak, bu yol projesinin yasal dayanağını kabul etmekle birlikte, uzun zamandır geciktirilmesi nedeniyle bugün yaşanan sorunların, ilgililer arasında tartışılarak ve ortak bir çözüm bulunarak sonuçlandırılması gerektiğini savunuyoruz” dedi.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23