• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

O ülkeden 'dur diyen yok mu' diye? isyan ettiler ama Mısır ve Türkiye Libya krizini çözmek için çalışıyor

Yeniakit Publisher
2024-09-16 17:17:00 - 2024-09-17 02:34:37
O ülkeden 'dur diyen yok mu' diye? isyan ettiler ama Mısır ve Türkiye Libya krizini çözmek için çalışıyor

Türkiye Mısır ilişkileri yeni döneme girdi. Öte yandan bu kez o isim Ankara-Kahire hattında tarafların Libya krizini çözmek için Türk yetkililerin çabaladığını öne sürdü!

Ankara-Kahire hattında ilişkilerin yeni döneme girmesiyle birlikte tarafların Libya krizini çözmek için çabaladığı belirtildi.

Türkiye ile Mısır, ikili ilişkilerde yeni bir sayfa açtığı bu dönemde Libya krizini çözmek için çabalıyor.

Bloomberg'e konuşan isminin açıklanmasını istemeyen kaynaklar, Mısır ve Türkiye'nin OPEC üyesi Libya'daki krizi çözmek için çalıştıklarını dile getirdi.

Libya'daki durumun iç savaşa dönüşme tehlikesi taşıdığı belirtilen haberde, "Beş yıl önceki Libya çatışmasında karşıt taraflarda yer alan Kahire ve Ankara, Kuzey Afrika ülkesinin iki rakip hükümetini bir anlaşmaya varmaları için zorluyor. Türkiye, uzun süredir Mısır'ın müttefiki olan Halife Hafter ile de görüşmelerde bulundu." denildi.

Üç Libyalı yetkili, taraflar arasında gelişen ilişkilerin kısa vadede yeni bir çatışma olasılığını önleyeceğini söylediği aktarıldı.

 

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Gültekin

TÜRK DEVLETİ İLE MISIR DEVLETİ, AYNEN LİBYA İLE YAPILAN DENİZ SINIR ANLAŞMASI YAPIP ONU DERHAL HAYATA GEÇİRMELİDİRLER ÇÜNKÜ ORTA DOĞUNUN VE BÖLGENİN BARIŞ VE GÜVEN KAPISI OLMASI BU ANLAŞMADAN GEÇER, ÇÜNKÜ BATILI DEVLETLERİN HEPSİ SAVAŞTAN DEM DURURKEN, TÜRK DEVLETİ DÜNYA VE BÖLGE BARIŞI İÇİN MÜCADELE ETTİĞİNİ HER KES GÖRÜYOR, DÜNYA BARIŞINI DA BATILILAR DEĞİL MÜSLÜMANLARIN SAĞLAYACAĞINA İNANIYORUZ, BATILILARIN DERDİ DÜNYA BARIŞI VEYA İNSANLIK DEĞİLDİR, ONUN DERDİ ORTA DOĞUNUN BÜTÜN KAYNAKLARIDIR.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23