• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

O ülke artık katil İsrail'e kömür satmayacak, ihracatını durdurdu! İlgili kesin karar çıktı

Yeniakit Publisher
2024-06-08 23:29:00 - 2024-06-09 00:08:25
O ülke artık katil İsrail'e kömür satmayacak, ihracatını durdurdu! İlgili kesin karar çıktı

Kolombiya hükümeti, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını sürdürmesi nedeniyle, bu ülkeye kömür ihracatını durdurma kararı aldığını bildirdi.

Kolombiya Ticaret, Sanayi ve Turizm Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Gustavo Petro hükümetinin aldığı karar doğrultusunda, İsrail'e kömür ihracatını yasaklayan bir kararname yayımladı.

Kararnamede, İsrail'in, Uluslararası Adalet Divanının (UAD) kararlarına uymadığı hatırlatılarak, Gazze'ye saldırıların devam ettiği müddetçe İsrail'e kömür ihracatının yapılmayacağı bildirildi.

Cumhurbaşkanı Petro da X sosyal medya hesabındaki açıklamasında, "Soykırım durdurulana kadar İsrail'e kömür ihracatını askıya alacağız." ifadesini kullandı.

Kolombiya, Gazze'de Filistin halkına yönelik saldırıları gerekçe göstererek 3 Mayıs'ta İsrail ile diplomatik ilişkileri resmen kestiğini duyurmuştu.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

OMUT

Bu Suudi Arabistan'a Mısır'a ürdün'e daha birçok Arap ülkesine ibret olsun ama utanmıyorlar ki tüm bu düşünce ve zihniyet aynı CHP zihniyeti gibi

Gültekin

AZGIN DEVLETLERİ TERBİYE ETME ŞEKİLLERİ VARDIR, LAFTAN ANLAYANA LAF İLE, (BUNUN ADINA DİPLOMASİ DENİR) LAFTAN ANLAMAYA KÖTEK İLE (BUNUN ADINA DA SAVAŞ DENİR) KOLOMBİYE DEVLETİNİ BİR İNSAN OLARAK GÖNÜLDEN TEBRİK EDERİZ, BU VAHŞİ CANAVAR BU TÜR YAPTIRIMLARDAN DA ANLAMIYOR, BUNU AYAKTA TUTAN YERYÜZÜNÜN UTANMAZLARI ABD, BELİRLİ AB DEVLETLERİ VE İNGİ,LTERE GİBİ KAN EMEN VAMPİRLERDİR, ASIL YARGILANMASI GEREKENLER BUNLARDIUR, ŞAYET BUNLARIN YARDIMLARI OLMASA 8 MİLYONLUK NÜFUSUYLA VAHŞİ İSRAİL ASLA 8 MİLYAR DÜNYA NÜFUSUNU ASLA KARŞISINA ALAMAZDI.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23