• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

O saldırgan HDP’li çıktı

Yeniakit Publisher
2014-11-05 08:10:00 - 2014-11-05 07:40:43
O saldırgan HDP’li çıktı

HDP PM üyesi Ahmet Karataş, Ankara’da parti binasında uğradığı bıçaklı saldırıda yaralandı. Emniyet güçlerince kısa sürede yakalanan saldırganın HDP’li olduğu ortaya çıktı.

ANKARA - HDP Parti Meclisi (PM) üyesi Ahmet Karataş, bıçaklı saldırı sonucu yaralandı. Alınan bilgiye göre, Mithatpaşa Caddesi’ndeki HDP İl Başkanlığı binasında bir kişi Karataş’a bıçakla saldırdı.

Ağır yaralanan Karataş, Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldü. Polis, kaçan saldırganın yakalanması için çalışma başlattı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Mithatpaşa’daki parti binası önünde Karataş’ı bıçakla yaraladığı iddia edilen 1986 doğumlu Ankara nüfusuna kayıtlı E.A’yı, Altındağ’da akrabasının evinde gözaltına aldı.

İfade işlemleri için emniyete götürülen zanlı suçunu itiraf ederken, “Saldırganın il dışından geldiği ve partide kendisiyle ilgilenilmediği gerekçesiyle çıkan tartışma sonucu saldırıyı gerçekleştirdiği” öğrenildi.

KARATAŞ’IN DURUMU İYİ

Öte yandan HDP’den yapılan açıklamada, “Bugün (dün) sabah saatlerinde Ankara il binamızda saldırıya uğrayan PM Üyemiz Ahmet Karataş’ın sağlık durumu iyiye doğru gitmektedir” denildi. HDP’liler saldırıdan HDP’yi hedef gösteren çevreleri sorumlu tutarken, saldırganın HDP’li çıkması bu iddiayı çürüttü. HDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, ‘’HDP yoluna devam edecek, bu saldırıların hiçbiri bizi engellemez’’ dedi.

Karataş ile özel bir randevulaşma olmadığını belirten Tuncel, “Partiyi arayan bir kişinin ‘Parti kaçta açılıyor? Ben geleceğim’ diye bir ifadesi var. O an Karataş değil de bir başka yöneticimiz de orada olabilirdi. Partimizin kapısı herkese açık, her an herkes gelebilir” ifadesini kullandı.

TÜKSEKDAĞ HÜKÜMETİ SUÇLADI

HDP TBMM’deki Grup Toplantısı’nda süreçte gelinen noktadan ve HDP meclis üyesine yönelik saldırıdan dolayı yine hükümeti suçladı. HDP Eş Genel Başkan Figen Yüksekdağ, “Biz bu saldırıyı beklemiyor değildik ama biz şunu da çok iyi biliyoruz; siyasi iktidarda, partimizi hedef gösterenler de bu saldırıyı beklemediklerini iddia etmesinler” diyerek hükümeti suçladı. 6-7 Ekim’deki çağrısı ile provokatörleri sokağa döken HDP’nin bu açıklaması ‘pişkinlik’ olarak değerlendirildi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23