• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

O salatalıktan bile daha sulu! Müthiş bir şey! Vücudu tepeden tırnağa yeniliyor! Kimse bu kadarını beklemiyordu!

Yeniakit Publisher
2024-09-12 23:24:00 - 2024-09-13 12:41:15
O salatalıktan bile daha sulu! Müthiş bir şey! Vücudu tepeden tırnağa yeniliyor! Kimse bu kadarını beklemiyordu!

Kulağa ürpertici gelen 'yılan kabağı' adındaki sebze, zengin besin değeriyle ön plana çıkıyor. Birçok sağlık sorununa iyi gelen sebzenin faydalarını öğrendikten sonra soluğu pazarda almak isteyebilirsiniz, üstelik su içeriği de çok yüksek duyan alacak! İşte vitamin deposu ile ilgili dikkat çeken bir besinin etkileri.

Düşük kalorili ve yüksek su içeriğiyle dikkat çeken yılan kabağı, adıyla duyanların merak ettiği sebzelerden. Açık beyaz çizgileriyle göze çarpan sebze sarmal görüntüsü nedeniyle yılana benzetiliyor. İşte vitamin deposu yılan kabağının faydaları.

Yılan kabağı, lif açısından çok zengin bir sebzedir. Bu lifler, sindirim sistemimizin düzenli çalışmasına yardım eder. Kabızlık gibi sorunları olanlar için birebirdir çünkü bağırsak hareketlerini hızlandırır. Sık sık kabız oluyorsanız bağırsak hareketlerini hızlandırmak için tüketebilirsiniz

Vitamin deposu olan yılan kabağı, bol miktarda C vitamini içerir. C vitamini, vücudumuzun hastalıklara karşı daha dirençli olmasını sağlar, yani bağışıklık sistemimizi güçlendirir. Yılan kabağı çorbası yaparak bağışıklık sistemini güçlendirebilirsiniz. Sebzenin içerisindeki vitamin bolluğu birçok probleme iyi gelebilir.

İçerisinde A, C, E ve B6 vitaminleri barındıran yılan kabağı, aynı zamanda kalsiyum, demir, çinko ve magnezyum gibi faydalı mineralleri de içerir. Bu zengin içerik sayesinde sağlıklı beslenmek isteyenlerin gözdesi haline gelmiş durumda.

Yılan kabağının içinde bol miktarda antioksidan bulunur. Bu antioksidanlar, vücudumuzdaki kötü maddelerle savaşır. Hücrelerimizi yaşlanmaktan ve çeşitli hastalıklardan korur. Haftada bir veya iki defa tükettiğinizde cildinizin daha parlak ve genç göründüğünü fark edeceksiniz.

Yılan kabağı düşük kalorili bir besindir. Hem tok tutar hem de fazla kalori almanızı engeller. Diyet yapıyorsanız ya da kilonuzu korumak istiyorsanız rahatça yiyebilirsiniz. Diyet başlangıcında sürekli acıkmalar oldukça normaldir. Yılan kabağı gibi düşük kalorili besinler tüketin.

Kabak, cildimiz için gerekli olan bazı vitamin ve mineralleri içerir. Özellikle C vitamini ve antioksidanlar pek çok sıkıntıyı giderebilir. Mat görüntüyü gidermek istiyorsanız yılan kabağı maskesi yaparak sağlıklı bir görüntüye ulaşabilirsiniz.

Yılan kabağı, kan şekerini düzenlemeye yardımcı olan lif açısından zengindir. Diyabet hastaları için özellikle faydalıdır, ani kan şekerinin ani yükselmesini engeller. Özellikle diyabet hastaları salatasını tüketerek kan şekerini dengeleyebilir.

Yüksek veya dengesiz tansiyonunuz mu var? Yılan kabağıyla bu problemi de dengeleyebilirsiniz. Yılan kabağının içinde potasyum ve magnezyum gibi kalp sağlığı için önemli mineraller mevcut. Potasyum kan basıncını, magnezyum ise kalp ritmini düzenler. Ancak düzenli tüketmekte fayda var.
İdrar söktürücü özelliklere sahip olan sebze böbreklerin düzenli çalışmasına yardımcı olacaktır. Enfeksiyon problemini önleyerek vücudunuzdaki fazla suyu atmanızı sağlayacak. Sık sık idrar yolu enfeksiyonuna yakalanıyorsanız bağışıklığı güçlendirerek koruyucu bir görev üstlenir.

Yılan kabağını çiğ olarak salatalarda kullanabilir, yemeklere ekleyebilir veya çorbasını hazırlayabilirsiniz. Ayrıca, kurutup toz haline getirerek veya kapsül formunda takviye olarak da alabilirsiniz.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23